top of page
  • Observer

13 redenen om op de PT te stemmen


13-razoes.jpg

Het satirische werkje vertoont een zin op de cover van Marco Antonio Villa (Jovem Pan*), “A melhor livro que o Lula já leu” (het beste boek dat Lula ooit las), en op de binnenflappen commentaren van Kim Kataguiri**: “A maior obra jamais escrita por um petista” (het belangrijkste werk ooit geschreven door een PT-lid) en van humorist Danilo Gentili***: “Conseguiu descrever a inteligência e o caráter daqueles qui defendem Lula e o PT” (een geslaagde omschrijving van de intelligentie en het karakter van zij die Lula en de PT verdedigen).

Detail: het boek heeft 73 pagina’s, blanco. De auteur is onbekend en gebruikt als schuilnaam Aurélio Marcondes Bittencourt e Lins.

Een en ander is een duidelijk voorbeeld van de polarisatie in Brazilië waarbij beide partijen (links en rechts) nietsontziend tewerk gaan om de tegenstander onderuit te halen, ook al gaat het hier om een satirisch initiatief. Het boek wordt online aangeboden aan een gemiddelde prijs van R$ 18 (minder dan 5 euro).

Volgens sommigen is het boek een kopij van het eerder verschenen werk “O que se Perde Sem Maluf” (Wat men verliest zonder Maluf). Paulo Maluf (85 maar nog steeds actief) is een van de bekendste en meest corrupte politici van het land. De satire (eveneens met blanco bladzijden) verscheen in 1980.

*Jovem Pan: commerciele radiozender **Kim Kataguiri: jonge (21) politieke activist, oprichter van de beweging Movimento Brasil Livre (MBL) ***Danilo Gentili: humorist, schrijver, presentator, raakte bekend via het programma CQC bij het TV-kanaal Bandeirantes

#DaniloGentili #KimKataguiri #PT #Lula #PauloMaluf

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page