top of page
  • Observer

60% meer ministeries

LulaRuiCosta
e nieuwe regering Lula zal 60% meer ministeries hebben dan de huidige (nu 23). Het totaal van het aantal ministers loopt hiermee op tot 37, aldus de nieuwe stafchef Rui Costa (foto, naast Lula), voorheen gouverneur van Bahia.

Volgens de uitleg van Costa krijgen de gebieden Sport, Havens, Transport en Steden weer een eigen minister. Ook kondigde hij de terugkeer aan van het drietal Financiën, Planning en Industrie, momenteel allemaal onder de noemer Economie.

Onder de nieuwe ministeries vallen bijvoorbeeld dat van Inheemse Bevolking, een campagnebelofte van Lula; Vrouwen, Raciale Gelijkheid, Visserij, Cultuur e.a.

Ondanks de verhoging van het aantal ministeries, bevestigde Costa dat de richtlijnen erin bestaan om geen nieuwe functies te creëren: “Op verzoek van president Lula worden er geen nieuwe functies geschapen, met andere woorden, de kosten en uitgaves blijven ongewijzigd, ongeacht het aantal ministeries”.

Hij vervolgde: “Hoe gaan wij het aantal van 23 ministeries verhogen tot 37? Door creatief te zijn en innoverend te werken. De diverse sectoren worden verenigd, gemeenschappelijke ruimtes voor verscheidene ministeries. Het ministerie van Economie wordt opgesplitst in Industrie en Planning, maar de werkruimte is dezelfde. De uitgaves worden gerationaliseerd terwijl hetzelfde team zorgt voor hun eigen sector.

Tot nu toe kondigde Lula al zeven namen aan van toekomstige ministers: Rui Costa (Stafchef), Margareth Menezes (Cultuur), José Múcio Monteiro (Defensie), Fernando Haddad (Financiën), Flávio Dino (Justitie) , Mauro Vieira (Internationale Betrekkingen) en Luiz Marinho (Arbeid), naast de benoeming van voormalig senator en minister Aloizio Mercadante tot president van de Nationale Bank voor Economische en Sociale Ontwikkeling (BNDES).

Het ligt in de verwachting dat de verkozen president in de komende dagen meer namen zal vrijgeven van toekomstige ministers, om de impasse omtrent de stemming van het wetsvoorstel PEC de Transição in het parlement te doorbreken, onder bij meer de basissen van de partijen PSD, MDB en União Brasil, waar men zit te wachten op een effectieve deelname in de regering.

Bron

Foto: Marcelo Camargo/Agência Brasil

#LuizMarinho #MargarethMenezes #FernandoHaddad #FlávioDino #JoséMúcioMonteiro #RuiCosta #AloizioMercadante #MauroVieira #PT #Lula #BRNieuws

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page