top of page
  • Observer

ACM Neto: situatie tussen Bolsonaro en Mandetta is surreëel

Mandet

Burgemeester (Salvador) en voorzitter van de democraten (DEM) ACM Neto zei vandaag in een interview met CNN Brasil dat de situatie tussen president Bolsonaro en zijn minister van Gezondheidszorg Luiz Henrique Mandetta, in het licht van de coronavirus crisis, “surreëel” is: “Mochten we ons in een normale situatie bevinden, dan zou het ontoelaatbaar zijn dat de president een verbod oplegt aan zijn minister voor Gezondheidszorg”, zo zei hij.

Neto zei dat alle leiders van zijn partij, waar ook Mandetta lid van is, “absoluut op dezelfde lijn staan als die van de minister van Gezondheidszorg”. Voor hem zijn de aanbevelingen van Mandetta “correct, goed geformuleerd en volkomen veilig”.

Anderzijds gaf de burgemeester toe dat het de president toekomt om een minister al dan niet af te danken: “Hij benoemt, hij ontslaat”. ACM zei dat hij onlangs een gesprek had met de minister en bevestigde dat die kalm was en ervan overtuigd dat hij zijn rol vervulde: “Er waren nooit twee opties, maar slechts één: levens redden, een genocide vermijden. Uiteraard zullen er economische consequenties zijn en gevolgen voor de armen onder de bevolking. Maar er kan geen debat gevoerd worden over een keuze tussen het leven en de economie. Het leven komt op de eerste plaats”, aldus Neto.

De burgemeester zei dat de situatie in zijn eigen stad “onder controle is, met betere resultaten dan de rest van Brazilië”, en weet dat aan “preventieve beslissingen tot sociale isolatie en het cancelen van activiteiten”. Hij zei erbij dat de focus van de werken in Salvador gericht is op de bescherming van armere wijken en de lokale gezondheidssystemen.

De minister in kwestie liet inmiddels weten aan zijn ploeg medewerkers dat hij verwacht om deze week nog afgedankt te worden. Naar verluidt wordt de naam van zijn secretaris João Gabbardo overwogen door het Palácio do Planalto als plaatsvervanger.

Joao-Gabbardo-dos-Reis-MC-A

João Gabbardo dos Reis (foto), dokter van beroep en de “nummer 2” van het ministerie, was vroeger al secretaris van gezondheid toen Osmar Terra nog burgemeester was in Santa Rosa (Rio Grande do Sul). Hij heeft een goede relatie met minister van Burgerschap Onyx Lorenzoni en staat bekend als een trouwe aanhanger van Bolsonaro, voor wie hij campagne voerde in 2018. De wissel zou minder traumatisch zijn dan een weddenschap op, de huidige volksvertegenwoordiger, Osmar Terra die radicaal tegen een sociale isolatie is om te vechten tegen de pandemie, zoals altijd verdedigd door Mandetta.

Surreëel 2

Cura

De tekst bij bovenstaande afbeelding zegt:

Hij leed voor ons, hij werd met een mes bewerkt voor ons, hij kwam om het leven te redden van de Brazilianen, MAAR ZAL DE WERELD REDDEN“, en, “De genezing komt niet door de wetenschappers, de genezing komt niet van de dokters, de genezing komt niet van de gouverneurs, DE GENEZING KOMT VAN BOLSONARO“.


Cura2

Bron

Foto's: Marcelo Casal - Agência Brasil / Twitter

#JoãoGabbardo #CNNBrasil #BraziliëNieuwsOnline #ACMNeto #JairBolsonaro #OnyxLorenzoni #LuizHenriqueMandetta #Coronavirus #COVID19 #OsmarTerra #Salvador

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page