top of page
  • Observer

Alarm bij O Globo?

Bolso-Globo-Lula

Volgens blogger/journalist Jeff Benício van het internetportaal Terra verkeert mediagigant O Globo in staat van alarm door de eventuele vrijlating van ex-president Lula. Naar verwachting zal deze week (woensdag) beslist worden door het hoogste gerechtshof STF of opgesloten veroordeelden na een uitspraak in tweede instantie, verdere beroepen in vrijheid kunnen afwachten. De kans is niet gering dat Lula hiervan zal kunnen genieten en vrijgelaten wordt, ook al wil hij dat niet. Lula eist een volledige vrijspraak, en als het kan, graag een verontschuldiging van de rechters (waaronder Sérgio Moro) en de procureurs die ervoor zorgden dat hij achter de tralies terechtkwam. Dit terzijde plant de ex-president protesten voor het gebouw van O Globo tegen de manier waarop hun journalisten verslag uitbrachten over zijn aandeel in het Lava Jato proces.


Veja

Een directeur en enkele journalisten zegden tegen Jeff Benício dat zij vreesden voor nieuwe aanvallen tegen reportage ploegen van O Globo, net zoals eerder gebeurde tijdens de protesten in 2013 en in de daaropvolgende maanden. Ervaren reporters als Caco Barcellos, Bette Lucchese, Vandrey Pereira en Gabriel Prado (van GloboNews) werden bedreigd gedurende de manifestaties. Dat ging zo ver dat het logo van O Globo verwijderd werd van hun microfoons, om een identificatie te vermijden. Indien Lula zijn bedreigingen hard maakt, dan kan het anti-O Globo gevoel weer opvlammen. Dat gevoel tegen het invloedrijkste medium van Brazilië kan nu al vastgesteld worden aan twee kanten: enerzijds bij de ex-president, anderzijds ook bij de huidige Braziliaanse leider, Jair Bolsonaro.

De linkse leider stuurde al een signaal uit dat hij, eenmaal in vrijheid, niet zijn vroegere versie “Lulinha paz e amor” zal tonen m.b.t. het communicatie imperium van de familie Marinho (de eigenaars van O Globo). Het klimaat is nu al gespannen.

Bron

Foto: YouTube

#WilliamBonner #Abril #SãoPaulo #BraziliëNieuwsOnline #LavaJato #JairBolsonaro #Lula #OGlobo #DilmaRousseff #Terra #Veja #Brooklin #SérgioMoro

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page