top of page
  • Observer

Alexandre krijgt (weer) de schuld

BolGuim

Ondanks de wens van de Kamer, onder invloed van voorzitter Arthur Lira, komt er vooralsnog geen onderzoek van de peilingsinstituten. Presidentskandidaat Jair Bolsonaro uitte gisteren (weeral) kritiek op de beslissing van STE minister Alexandre de Moraes om het onderzoek te weigeren, en op zijn tegenstander ex-president Lula. De dag van Bolsonaro gisteren vrijdag, was opgedeeld in een interview met YouTubers, een kiesmeeting in Duque de Caxias (RJ) en een evenement met burgemeesters in de staat Minas Gerais.

Gedurende de live “Vrouwen van Minas met de president” werd Moraes ervan beschuldigd door de president om zijn rivaal Lula te bevoordelen door het onderzoek van de peilingsinstituten – geopend door door Cade (Conselho Administrativo de Defesa Econômica) en de federale politie (PF) – te laten stopzetten.

“Wanneer de PF en Cade een onderzoek opstarten naar de rol van de peilingsinstituten die het aantal voorkeurstemmen beïnvloeden, wat doet Alexandre dan? Er mag niets onderzocht worden. Gefeliciteerd Alexandre, dat levert weer 3 miljoen extra stemmen op voor Lula, omdat veel mensen geloven in die peilingen, die leugenachtig blijven. En dat is een erg grote tussenkomst”, aldus Bolsonaro.

AmarildoPesq

Moraes remde het onderzoek vorige donderdag af met het argument dat een dergelijk onderzoek tot de bevoegdheden behoort van het kieshof TSE. Sinds de uitslag van de eerste ronde, toen Bolsonaro meer stemmen had dan de peilingen voorspelden, begonnen bondgenoten van de president in het Congres een offensief tegen de instituten.

Ook het STF werd een doelwit tijdens de live. Bolsonaro beweerde dat de meerderheid van het hof aangewezen werd door tegenstanders en dat het tribunaal zich inzette om de ex-president onschuldig te verklaren: “Wanneer Lula iemand nodig had bij het hooggerechtshof, dan slaagde hij daarin. Hij zat 2 jaren achter tralies, daarna kwam er een nieuwe interpretatie van het oordeel in tweede instantie en hij kwam vrij. Maar dat was niet het doel, het was niet omdat hij zou kunnen huwen met Janja, de sociologe Rosângela da Silva, om voor altijd gelukkig te zijn. Hij moest terug aan de macht komen omdat ik een komaf maakte met de harmonie in Brasília, waar velen knoeiden en met rust gelaten werden terwijl ze met hun vingers in de vetpot zaten. Lula moest “onschuldig” verklaard worden”.

In Rio de Janeiro legde Bolsonaro opnieuw een link tussen zijn tegenstrever en de georganiseerde misdaad, en zei dat er feest gevierd werd in de gevangenissen na de eerste kiesronde: “Enkel in de strafinstellingen, nergens anders” benadrukte hij. Hij hervatte zijn gebruikelijke uitspraken over de strijd van het goede tegen het kwade en zei dat zijn overwinning het goede zou betekenen, dat volgens hem, altijd overwint.

Tenslotte bevestigde hij ook nog dat Lula de seks naar de scholen wil brengen “via de genderideologie”: “Zij zeggen dat ik vloek, maar ik ben tenminste geen dief. De andere zijde heeft geen respect voor de familie. De andere kant vond de genderideologie uit om seks te introduceren in de scholen. De andere zijde wil de vrije verkoop van drugs”, zo beschuldigde hij.

Bron

Foto: Foto: Isac Nóbrega/PR

#MinasGerais #DuquedeCaxias #TSE #Cade #AlexandredeMoraes #Janja #JairBolsonaro #Lula #STF #BRNieuws

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page