top of page
  • Observer

Aliança Pelo Brasil boven de doopvont gehouden

APB-Conv

De eerste conventie van de nieuwe politieke partij ‘Aliança Pelo Brasil’ vond gisteren plaats in het vijfsterren hotel Royal Tulip Brasília Alvorada, in de hoofdstad. President Bolsonaro kondigde er aan dat het nummer van de partij 38 zal zijn, bewust of onbewust het kaliber van een veelgebruikt vuurwapen. Hij gaf ook toe dat de partij niet zal kunnen deelnemen aan de gemeentelijke verkiezingen van volgend jaar indien het kiestribunaal TSE (Tribunal Superior Eleitoral) niet zijn goedkeuring geeft voor het verzamelen van de nodige handtekeningen (een half miljoen in 9 verschillende deelstaten) via elektronische wijze.

Bij de bekendmaking van het nummer van de partij, zei hij: “Het gekozen nummer is 38. We hadden weinig opties en ik vind dat dit nummer gemakkelijker is om te onthouden”.


RenanFlavioJair
APB-Bullets

Een plakkaat, gemaakt van kogels van diverse kalibers (foto boven) werd overhandigd als een geschenk. Het voorwerp werd gemaakt door de artisanale kunstenaar Rodrigo Camacho, op verzoek van gedeputeerde Delegado Pericles (PSL) uit Manaus. Het gewicht bedraagt 50 kg. Voor het geschenk werden 400 hulzen gebruikt, afkomstig van het leger en afkomstig van trainingen met vuurwapens. Het is niet het eerste geschenk dat Camacho (gratis) maakte voor de president: in december van vorig jaar overhandigde hij een kaart van Brazilië, eveneens samengesteld uit kogels.

Bron

Foto's: Facebook / Twitter

#JairRenanBolsonaro #TSE #BraziliëNieuwsOnline #AliançaPeloBrasil #JairBolsonaro #Facebook #RodrigoCamacho #FlávioBolsonaro #DelegadoPericles

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page