top of page
  • Observer

Allen voor één, één voor allen!

BrasilGov

Alle Braziliaanse overheidswebsites (en dat zijn er nogal wat) gaan migreren naar één enkel internetportaal, dit met de bedoeling om de toegang voor de burgers te vergemakkelijken. De websites brasil.gov.br en planalto.gov.br zullen het voortouw geven van de migratie die in totaal twee jaar zal duren.

De regering mikt op één enkel portaal waar de burgers voor alle overheidszaken terechtkunnen, met name GOV.BR. Het decreet hiertoe werd deze week gepubliceerd in het Braziliaanse staatsblad DOU (Diário Oficial da União). De tekst, ondertekend door president Jair Bolsonaro tijdens de plechtigheid die de eerste honderd dagen van de regering afsloot, bepaalt de regels van eenmaking tussen de vele digitale kanalen op het internet, en de mobiele apps die ter beschikking staan van de bevolking, alsmede de termijn waarop dat allemaal moet gebeuren.

Stafchef Onyx Lorenzoni: “Ieder ministerie heeft zijn eigen portaal, zijn eigen website. Wij willen slechts één portaal waar de Braziliaanse burger, om het even in welke uithoek van het land, terechtkan om zijn probleem op te lossen. Zo steekt een moderne natie in elkaar. We willen enkel het vertrouwen herstellen en het leven van de Braziliaanse families vereenvoudigen”, aldus de minister.

Het unieke regeringsportaal wordt nu al toegepast in landen als het Verenigd Koninkrijk en Mexico. Het idee bestaat erin dat het één platform wordt met diensten en nuttige informatie voor de burgers, nu nog versnipperd over duizenden verschillende elektronische adressen. Op dit moment gaat het om een totaal van meer dan 1.500 websites met diensten en informatie die erg verspreid zijn, over verschillende organen. Die verspreiding drijft de kosten omhoog en maakt de zoektocht naar een antwoord moeilijker en ingewikkelder. Volgens de regering zal de samenvoeging R$ 100 miljoen per jaar besparen, enkel al voor het onderhoud van al die websites.

De eerste fase van de inplanting van het project zou op 31 juli eerstkomend moeten afgerond zijn, met name de beschikbaarheid van het basisplatform GOV.BR opdat de andere organen en entiteiten hun inhoud stilaan kunnen toevoegen. De portalen brasil.gov en planalto.gov zouden de eersten zijn om te migreren.

De uiterste datum voor alle anderen om te verhuizen werd vastgelegd op 31 december 2020. Daarna worden de oude adressen gedesactiveerd.

Indien de technici erin slagen om er geen doolhof van te maken, dan betekent dit zeker een vooruitgang voor de Braziliaanse burgers die nu vaak verloren lopen bij het zoeken naar een antwoord van de overheid op het internet.

Bron

#BraziliëNieuwsOnline #DOU #OnyxLorenzoni

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page