top of page
  • Observer

Als hij 2 cijfers haalt, mag hij me bellen

Alckmin-Bolsonaro

Presidentskandidaat Jair Bolsonaro (PSL) verwierp een uitnodiging van Geraldo Alckmin (PSDB) om een debat te voeren over de publieke veiligheid. Bolsonaro liet dat per telefoon weten aan de krant Estadão die hem daarvoor belde: “Hij verliest hier in São Paulo, zelfs tegen mij. Ik heb geen tijd om met hem te discussiëren over dergelijke dingen, kan geen tijd verspillen aan Alckmin. Wanneer we elkaar ontmoeten in São Paulo, of wanneer hij erin slaagt om twee cijfers in de peilingen te halen, dan mag hij me bellen”.

Bolsonaro voegde eraan toe dat hij wel bereid is om de voorzitter van zijn partij (PSL) te sturen als plaatsvervanger. Het gaat om Major Olímpio, tevens een federaal volksvertegenwoordiger en een lid van de militaire politie.

Over de strategie van zijn tegenkandidaten die nu wel over hem praten zei hij: “Het lelijke eenje wordt plots mooi. Ze beginnen wanhopig te worden, ocharme”, aldus Bolsonaro.

Alckmin was gisteren in Rio de Janeiro waar hij in een zo goed als lege zaal uitleg gaf over zijn plannen omtrent de openbare veiligheid, dit in het bijzijn van het team dat hij daarvoor samenstelde: generaal João Campos, voorheen commandant van de strijdkrachten in het zuiden van het land; kolonel José Vicente da Silva, ex-secretaris van de nationale veiligheidsraad, en ex-delegado van de federale politie Raquel Lyra. Zijn voorstellen omvatten de oprichting van een nationale wacht, zowel militair als federaal die op eender welke plek van Brazilië snel kan ingrijpen indien nodig, een verlenging van de straftijd van minderjarigen die opgepakt worden voor zware misdaden van 3 tot 8 jaren, een uitbreiding van het aantal federale strafinstellingen en toelating voor wapenbezit in woningen in rurale gebieden. Daarnaast wil Alckmin ook een nationaal intelligence agentschap oprichten.

Foto: Wilson Dias - Fabio Rodrigues Pozzebom - Agência Brasil

#GeraldoAlckmin #PSL #BraziliëNieuwsOnline #MajorOlímpio #JairBolsonaro #EstadodeSãoPaulo #PSDB

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page