top of page
  • Observer

Amazônia Legal

Am-Legal

De rechtse filosoof en schrijver Olavo de Carvalho, bekend als goeroe van president Jair Bolsonaro, verdedigt een bezetting van het Amazonegebied door het Braziliaanse leger, dit tegen een mogelijke buitenlandse inmenging. Hij zei erbij dat Brazilië “veel won” met de internationale reacties over de bosbranden in die regio. Volgens Olavo slaagde de Franse president Emmanuel Macron erin om Brazilië te verenigen rond de persoon van Bolsonaro.

Macron is een van de hevigste critici van het milieubeleid van Bolsonaro, sinds de samenkomst van de G-20 in juli. Hij rakelde het probleem van de branden op tijdens de bijeenkomst van de G-7, in het voorbije weekend. President Bolsonaro omschreef gisteren het aanbod van 20 miljoen dollar van de G-7 als financiële hulp in de strijd tegen de branden, als een “aalmoes”. Diplomaten spreken over de ergste diplomatische crisis in recente tijden, sinds de krantenkoppen in het buitenland, in het jongste weekend.

Olavo de Carvalho legde de verklaringen af tijdens een eerbetoon in de Braziliaanse ambassade in Washington, tegenover journalisten. Hij zei dat wettelijke maatregelen en inspecties niet zullen volstaan en verdedigde een “militaire bezetting”. Op de vraag van de pers of er echt een dreiging bestaat van een vreemde inmenging in het gebied antwoordde hij dat er veel “NGO’s en bedrijven” actief zijn die, volgens hem “verschrikkelijk veel invloed uitoefenen”, zonder daarbij details te geven. Ook gaf hij kritiek op de binnen- en buitenlandse pers.

Bij zijn toespraak huldigde hij ook president Bolsonaro en zei dat hij “de beste president ooit was”, omwille van zijn “eerlijkheid”: “Ik heb geen flauw idee over zijn politieke ideeën. Zijn ideologie? Daar heb ik ook geen flauw idee van. Maar ik weet dat hij een eerlijk mens is, dat hij het beste van zichzelf zal geven om de echte problemen op te lossen, en dat doet hij ook werkelijk. Ik beschouw mijn werk dan ook als een klein stukje van zijn regering”, zo sprak hij.

Amazônia Legal


Amazonia-Legal

Bronnen: Estadão – Wikipedia

Illustraties: YouTube - Wikimedia

#EmmanuelMacron #AmazôniaOcidental #AmazôniaLegal #BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #G20 #G7 #AmazôniaOriental #OlavodeCarvalho

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page