top of page
  • Observer

Amazon start verkoop op van electronics

Amazon

Amazon, de grootste virtuele verkoper ter wereld, deed vandaag zijn intrede in Brazilië voor wat betreft de verkoop van elektronische spullen: mobiele telefoons, televisieapparaten, computers e.d. meer. De aanwezigheid van Amazon in het grootste zuidamerikaanse land is niet nieuw: het bedrijf verkoopt al vijf jaar boeken in Brazilië.

Het nieuws werd eerder al aangekondigd door Bloomberg, en dat veroorzaakte een daling van 20 % op de beurs van de aandelen van B2W (een samenwerking tussen Submarino, Shoptime en Lojas Americanas, welbekende verkopers op de Braziliaanse markt). Magazina Luiza, een andere populaire internetwinkel verloor 17 %.

Er werd al jaren gespeculeerd over de e-commerce plannen van Amazon in Brazilië, maar de effectieve uitvoering heeft lang op zich laten wachten. Brazilië-kenners zullen het kunnen beamen: zakendoen vormt er bepaald een uitdaging, mede dankzij de ingewikkelde en niet-goedkope fiscaliteit, maar ook door infrastructurele moeilijkheden.

Nu is het toch zo ver, alhoewel Amazon opstart met een ‘low profile’. Het bedrijf heeft een nederig kantoor in het financiële district van São Paulo en de manager van Amazon Brazil Alex Szapiro, kondigde aan dat er 81 mensen aangeworven worden. De logistiek wordt uitbesteed.

#Amazon #Submarino #B2W #BraziliëNieuwsOnline #MagazinaLuiza #Shoptime #LojasAmericanas

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page