top of page
  • Observer

Amazon wil Brazilië veroveren

amazonbr

Op 18 oktober van vorig jaar maakten we bekend dat Amazon, de grootste virtuele verkoper in de wereld, zijn intrede deed in Brazilië voor de verkoop van elektronische spullen. Dat was een bescheiden start met een klein kantoor in São Paulo als vitrine voor andere winkels, en met een logistiek die uitbesteed werd. Dat wijzigt vanaf nu: Amazon verkoopt nu rechtstreeks en doet alles zelf, inclusief de leveringen. En dat is van belang.

Ten eerste omdat de logistiek van Amazon over het algemeen beschouwd wordt als een van de besten ter wereld. Concreet betekent dit dat een bestelling in sommige gevallen op dezelfde dag aan huis geleverd wordt. De korte leveringstijd is een van de sterke punten van het bedrijf, alsmede het gratis vervoer vanaf een bestelling van minstens R$ 149. Ook de na-verkoopdienst is bekend. Terugsturen gebeurt zonder teveel bureaucratie en het geld wordt snel terugbetaald, iets wat absoluut niet kan gezegd worden van andere, Braziliaanse internetverkopers.

Amazon verkoopt al e-Books in Brazilië sinds 2012, maar tot op vandaag verkocht het bedrijf weinig van wat hun succes buiten Brazilië betreft: elektronische producten als notebooks, mobiele telefoons, schoonheidsproducten, speelgoed, spelletjes en objecten en decoratie voor huiselijk gebruik. Tot op vandaag.

Vanaf nu kunnen de Brazilianen terecht bij Amazon voor producten uit 12 verschillende categorieën, door hen verkocht en aan huis geleverd. Die producten kunnen nationaal zijn, maar ook geïmporteerd door andere bedrijven, gekocht door Amazon.

Het gaat om drie nieuwigheden: een nieuw distributiecentrum, directe verkoop in 12 categorieën en 4 nieuwe categorieën. In totaal gaat het om 20 miljoen producten in 15 categorieën, inclusief enkele items van andere bedrijven in partnership met Amazon. Het betreft meer dan 200.000 boeken en 120.000 producten in stock. Voorlopig worden er nog geen producten aangeboden als kleding, schoeisel, sportartikelen e.d. meer.

Het distributiecentrum ligt in Cajamar (São Paulo) en heeft een oppervlakte van 47.000 m2, evenveel als 10 voetbalvelden. Alles draait op eigen technologie, zoals in andere Amazon distributiecentra in de wereld.

De prijzenpolitiek is vrij agressief, zodanig dat concurrenten als Magazine Luiza en B2W Digital redenen hebben om zich zorgen te maken:

– Tot 50% korting in de categorieën persoonlijke verzorging, schoonheidsmiddelen en babyzorg,

– Tot 40% korting in een selectie producten van gereedschappen, huishoudelijke schoonmaak, keuken en speelgoed,

– Tot 30% korting voor elektronische spullen, mobiele telefoons en kantoorbenodigdheden.

Bron

Foto: Amazon

#Amazon #SãoPaulo #BraziliëNieuwsOnline #Cajamar #B2WDigital #MagazineLuiza

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page