top of page
  • Observer

Amerikanen krijgen het advies om Brazilië te mijden

PantanalInc02

Het departement reizen van de Amerikaanse regering vaardigde een waarschuwing uit waarin reizen naar Brazilië afgeraden wordt aan hun inwoners. De aanbeveling, bijgewerkt op 6 augustus, verwijst naar de pandemie van het coronavirus en een toename van de criminaliteit als de belangrijkste redenen. Het waarschuwingsniveau voor reizen naar Brazilië werd teruggebracht naar 4, het meest beperkende. Gisteren telde het land 101.857 doden en 3.056.312 bevestigde gevallen van covid-19.

“Reizigers naar Brazilië kunnen omwille van de covid-19 pandemie te maken krijgen met het afsluiten van grenzen, sluiten van luchthavens, reisverboden, het verzoek om binnen te blijven, het stopzetten van zakendoen en handel, en andere noodsituaties”, zo begint het advies.

Vervolgens wordt aangeraden door de Amerikaanse regering dat toeristen beter wegblijven uit “eender welk grensgebied in Brazilië met Venezuela, Colombia, Peru, Bolivia, Guyana, Suriname, Frans Guyana en Paraguay omwille van de verhoogde criminaliteit”.


Cataratas

De nota zegt wel dat de waarschuwing niet van kracht is voor het nationaal park Foz de Iguaçu of de Pantanal.


PantanalInc03

In dat laatste gebied echter, zijn zelfs de wilde dieren niet meer veilig voor de vele oprukkende bosbranden waarvan niet weinige door mensen veroorzaakt worden. Tel daarbij een historische droogte en meer dan 2.170 brandhaarden, een stijging van 29% in vergelijk met het volume in de maand juli, en het zal duidelijk zijn dat het gebied sowieso beter niet kan bezocht worden op dit moment, tenzij door brandweerlui.

De Amerikaanse waarschuwing beveelt ook aan om weg te blijven uit informeel bebouwde regio’s zoals dorpen, arme gemeenschappen en sloppenwijken. Vier wijken in en rond de hoofdstad Brasília moeten worden vermeden: Ceilândia, Santa Maria, São Sebastião en Paranoá.

Samenvattend overzicht: “Gewelddadige misdrijven, zoals moord, gewapende overvallen en autodiefstal, komen veel voor in stedelijke gebieden, dag en nacht. Bende-activiteit en georganiseerde misdaad komen veel voor. Aanrandingen komen vaak voor. Het Amerikaanse overheidspersoneel wordt ontmoedigd om in alle delen van Brazilië gemeentelijke openbare bussen te gebruiken vanwege een hoog risico op diefstal en aanranding op elk moment van de dag, en vooral ‘s nachts”.

Bron

Foto's: Fotos Públicas - CBMS - Mayke Toscano - Christian Rizzi

#BraziliëNieuwsOnline #Brasília #FozdeIguaçú #Pantanal #Coronavirus #COVID19

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page