top of page
  • Observer

Angst voor politiek geweld

VIPOL

De jongste Datafolha peiling, die meer slecht nieuws bracht voor Bolsonaro dan voor Lula, vroeg aan de Brazilianen of zij denken dat politiek geweld mogelijk is op 2 oktober, de dag van de 1ste kiesronde.

Het antwoord is bepalend voor het moment waarin het land een top bereikt in de polarisatie, ver uitstekend boven een normaal publiek debat en reeds geconfronteerd met extreem geweld, inclusief moorden die veel, zoniet alles te maken hebben met de opzwepende retoriek van de huidige president.

Minstens 40% van de kiezers is ervan overtuigd dat de kansen op politiek geweld over twee weken erg hoog liggen. Erger nog: 9% denkt eraan om niet te gaan stemmen uit angst wat er kan gebeuren op de dag van de verkiezingen.

Een meerderheid van die groep bestaat uit aanhangers van de arbeiderspartij PT.

In juli drong een gewapende bolsonarist binnen bij een verjaardagsfeestje van een PT-militant. Het thema van het feestje was net de leider van de partij, ex-president Lula. De jarige kwam om het leven door de kogels uit het wapen van de bolsonarist. Marcelo Arruda was de lokale schatbewaarder van de partij in Foz de Iguaçú – Paraná.

Op 7 september, de nationale feestdag, eindigde een discussie met een moord op een andere PT-aanhanger door een bolsonarist. De ruzie kwam er naar aanleiding van politieke motieven.

Bron

#Datafolha #JairBolsonaro #FozdeIguaçú #PT #BRNieuws

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page