top of page
  • Observer

Artsen bezorgd: versoepelen is een enorm risico!

Manaus-Cemiterio

Het voornemen van enkele deelstaten om de regels m.b.t. de sociale isolering te versoepelen, waardoor de bevolking gradueel zijn normale activiteiten kan hervatten, maakt dat de dokters die direct in contact staan met geïnfecteerden door het coronavirus, erg bezorgd zijn.

São Paulo is een van de staten waar de bezorgdheid erg groot is, omdat de regio beschouwd wordt als het epicentrum van de pandemie in Brazilië, met het grootste aantal besmettingen en doden van het land. De overheid overweegt een langzame hervatting van het normale leven vanaf de tweede week van mei. Dokter Leonardo Weismann, consultant bij de SBI (Sociedade Brasileira de Infectologia) zegt hierover: “Nu een einde stellen aan de onderlinge fysieke afstand is onmogelijk”.

Andere deelstaten anticiperen zich en begonnen reeds met de versoepeling, zoals Goiás en Santa Catarina waar een shopping (in Blumenau) bestormd werd door een menigte enthousiaste kopers bij de heropening. In het centrumwesten lieten de regeringen van Mato Grosso en Mato Grosso do Sul de bepalingen van de regels omtrent de hervatting van het normale leven over aan de gemeentebesturen. Ondertussen groeit de chaos dag na dag in de noordelijke en noordoostelijke staten. In minstens vier van de staten in dat deel van Brazilië, zijn de bedden in de intensieve afdelingen voor meer dan 90% bezet.

Dr. Weismann: “De verzachting van de maatregelen tegen het virus, als die toegepast wordt, moet verantwoord zijn, vooral in kleinere steden opdat de gezondheidszorg er niet in elkaar zou klappen”.

De verantwoordelijkheid waarover de arts het heeft, strookt niet met de projecten van herneming. Staatssecretaris voor Gezondheid in São Paulo, José Henrique Germann, citeerde cijfers die moeten aantonen dat het aantal besmettingen mindert, dat er meer testen beschikbaar zijn en een verhoogde capaciteit van de bedden in de publieke gezondheidszorg, allemaal argumenten om een geleidelijke hervatting te motiveren in de loop van mei.


FilaSP

De grootste gemeentes van São Paulo bevinden zich echter in een delicate situatie, met de mogelijkheid van uitputting van het aantal beschikbare bedden in de IC afdelingen.

Enkel al in de hoofdstad São Paulo worden meer dan 45.000 mensen onderzocht op besmetting, 1.603 anderen overleden met de verdenking van een besmetting door covid-19. Al deze overlijdens worden echter geregistreerd als “ernstig acuut ademhalingssyndroom”. In São Paulo en randgebied is 76,9% van het aantal beschikbare IC bedden bezet.


Bolsonaristas24042020

Brazilië gaat erg moeilijke dagen en weken tegemoet. Sommige Brazilianen lijken dat niet te beseffen. Anderen lappen het gewoon aan hun laars.

Foto boven: Massagraf op een kerkhof in Manaus (Amazonas)

Bron

Foto's: Fotos Públicas - Jorge Araujo / Marcos Corrêa - PR /
Facebook Manaus Atual

#SãoPaulo #BraziliëNieuwsOnline #SantaCatarina #JoséHenriqueGermann #Goiás #Coronavirus #COVID19 #Blumenau

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page