top of page
  • Observer

Avianca, de laatste stuiptrekkingen?

Avianca02

Voor wie de berichtgeving over Brazilië via dit internetkrantje volgt, zal het meest recente nieuws over de luchtvaartmaatschappij Avianca niet als een donderslag uit een heldere hemel komen. Brazilië-reizigers, die naast de intercontinentale vlucht ook nog binnenlandse vluchten boekten via hun reisagentschap, kijken best even na of een of meer van die verplaatsingen binnen Brazilië niet via de maatschappij in kwestie werden gereserveerd.

De maatschappij laat officieel weten dat er voor dit weekend 26 vluchten gecanceld werden. Tot aan 17 april loopt het aantal afgeschafte vluchten reeds op tot 180. Volgens het bedrijf werd deze beslissing genomen om de operationele impact van de inbeslagname van verschillende van hun vliegtuigen, te minimaliseren. De verkoop van tickets werd eveneens stopgezet op diverse lokaliteiten. Meer info over de gecancelde vluchten vindt u hier.

Het agentschap voor burgerluchtvaart Anac (Agência Nacional de Aviação Civil) beval de intrekking van de ‘matrícula’ (register) van tien toestellen, dit na een gerechtelijke besluit. Het agentschap laat ook weten dat ze in contact staan met diverse consumentenbonden en raden aan dat de reizigers attent blijven voor de mededelingen van Avianca: “In het geval dat er een vlucht gecanceld of gewijzigd wordt, dan behoudt de reiziger al zijn rechten die kunnen geraadpleegd worden op het Anac portaal of via de pagina Passageiro Digital, speciaal ontworpen voor mobiele apparaten zonder dat er een app nodig is.

Avianca bevindt zich in de status van een gerechtelijk akkoord, met een schuld van meer dan R$ 1 miljard. Er bestaan plannen om de maatschappij in zeven verschillende eenheden op te splitsen die geveild worden, maar dat moet eerst goedgekeurd worden door het gerecht.

Het is wel duidelijk dat een bankroet onafwendbaar is, en dat reizigers best op zoek gaan naar alternatieven vooraleer een (onzekere) boeking af te sluiten. Immers, bovenvermelde maatregelen brengen geen geld meer in het laatje, integendeel. Staat er een nieuwe “Varig” voor de deur?

Bron

Foto: Wikimedia Commons

#Anac #Avianca #BraziliëNieuwsOnline #Varig

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page