top of page
  • Observer

Back to the scene of the crime

LulBolBW

President Bolsonaro zal zijn eerste officiële kiescampagne morgen opstarten, exact op dezelfde plek waar hij in 2018 het slachtoffer werd van een aanslag met een mes, in Juiz de Fora – Minas Gerais.

De president-kandidaat wordt om 11u ontvangen op de luchthaven en zal via een deelname aan een motortreffen naar de plaats van de aanslag rijden om er het publiek toe te spreken.

Het zal de tweede keer zijn dat Bolsonaro terugkeert naar de stad waar hij aangevallen werd. De eerste terugkeer vond plaats in de helft van de maand juli toen hij aanwezig was in Juiz de Fora om er deel te nemen aan een evangelisch evenement waarbij hij toen ook al herinnerde aan de aanslag:

“Na vier jaar keer ik terug naar Juiz de Fora. De meerderheid van de artsen die mij zagen na de aanslag, zegden me dat er van elke 100 mensen die het slachtoffer zijn van een dergelijke messteek, slechts een kans maakt om te overleven. Sommigen denken dat ik geluk had; volgens mij was het de tussenkomst van God, of beter nog, daar ben ik zeker van”, zo zei hij op 15 juli.

Eveneens morgenavond, wordt de president verwacht op de inauguratie van ministers Alexandre de Moraes en Ricardo Lewandowski, respectievelijk als de nieuwe voorzitter en vice-voorzitter van het kieshof TSE. De plechtigheid is voorzien om 19u, in de hoofdstad Brasília.

Ook ex-president Lula bevestigde zijn aanwezigheid en het is dus mogelijk dat beide rivalen elkaar voor het eerst ontmoeten.

De aanwezigheid van Bolsonaro werd bemiddeld door de ministers Paulo Guedes (Economie), Ciro Nogueira (Stafchef) en Jorge Oliveira (Rekenhof), in een poging om de moeilijke relatie tussen Moraes en Bolsonaro wat af te zwakken.

Officiële start kiescampagnes

De kiescampagnes van de kandidaten die in oktober opkomen bij de verkiezingen, beginnen officieel deze week, in een sterk gepolariseerd scenario.

Vanaf morgen, dinsdag 16 augustus, mogen de kandidaten zichzelf voorstellen tijdens publieke samenkomsten (comícios), drukwerk uitdelen, wandelingen organiseren of andere manifestaties om zichzelf bekend te maken bij de kiezers. Eveneens toegelaten vanaf morgen: propaganda in de geschreven pers en via het internet.

De gratis zendtijd via radio en televisie begint pas op 26 augustus en loopt tot 30 september, voor de eerste kiesronde.

De kieswetten verbieden de uitdeling van T-shirts, sleutelhangers, petten, balpennen, relatie geschenken, voedsel basispakketten of eender welke andere goederen of materialen die de kiezer kunnen bevoordelen.

Bronnen: Poder 360 – Veja – Metrópoles

Foto's: Clauber Cleber Caetano/PR - Fotos Públicas - Ricardo Stuckert

#MinasGerais #RicardoLewandowski #TSE #AlexandredeMoraes #TCU #JairBolsonaro #PauloGuedes #JuizdeFora #Lula #CiroNogueira #JorgeOliveira #BRNieuws

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page