top of page
  • Observer

Begunstigden Bolsa Família krijgen 13de maand

Heleno-Moro-Bolso

President Jair Bolsonaro bevestigde gisteren tijdens een live uitzending via Facebook dat de regering een dertiende maand zal uitkeren aan de begunstigden van het sociale programma, Bolsa Família. De maatregel maakt deel uit van de doelstellingen in de eerste 100 dagen van de nieuwe regering, en zal volgende week officieel aangekondigd worden. De nodige fondsen zullen gehaald worden uit de strijd tegen fraude, een andere doelstelling.

Bolsonaro werd vergezeld door minister Sérgio Moro (justitie en publieke veiligheid) en Augusto Heleno (kabinet van de institutionele veiligheid). De wekelijkse uitzending begon om 19h lokale tijd en duurde iets meer dan 27 minuten.

De totale kost van de extra uitkering aan de meest noodlijdenden van het land bedraagt 2,5 miljard reais. Het gaat om meer dan 13 miljoen arme families.

Volgens Bolsonaro zal de regering zo goed als alle doelstellingen, voorzien binnen de 100 dagen, kunnen verwezenlijken: “Volgende week is het zover en zullen we honderdste dag van onze regering bereiken. Iedere minister heeft zijn doelstelling die moet gehaald worden. Zoals ik nu kan beoordelen, zal 95% van die doelstellingen gehaald worden, de vijf overige slechts gedeeltelijk. We zetten ons echt in om de volle 100% te halen”, aldus de president.

Bolsonaro en Moro gaven ook commentaar op het aangekondigde (in februari) pakket anti-misdaadmaatregelen. Het project voorziet wijzigingen in 14 wetten, zoals de strafwetgeving, processen, strafuitvoering, de wet betreffende zware misdaden, misdaden tegen de kieswetten e.a.

Het objectief volgens Moro, bestaat erin om de strijd aan te scherpen tegen het geweldmisdaden als moord en roof gevolgd door moord, tegen corruptie en tegen misdadige organisaties. Hij legde uit: “Het project focust vooral op de georganiseerde misdaad, geweldsmisdrijven en corruptie. De straffen zullen verzwaard worden, maar daarboven zullen de middelen van het onderzoek meer efficiënt worden gemaakt voor dit soort misdrijven, en wordt er gestreefd naar het deblokkeren van de processen. Het is zinloos om straffen te verzwaren indien het proces vastloopt, of niet functioneert. Een proces moet binnen een redelijke tijd afgehandeld worden”, aldus de minister.

Volgens Bolsonaro gaan de Kamer- en Senaatsvoorzitter (Rodrigo Maia en Davi Alcolumbre) akkoord om de afhandeling van het voorstel te versnellen en is er geen enkel beletsel om dit te verhinderen.

Een ander thema dat aangeboord werd tijdens de live-uitzending is de “Operação Luz da Infância” (Operatie Licht Kindertijd) die tot doel heeft om de strijd aan te binden tegen seksueel misbruik en uitbuiting van kinderen en adolescenten. Die operatie werd reeds opgestart op 28 maart en staat onder leiding van het ministerie van justitie en publieke veiligheid. Volgens minister Moro werden er een reeks geïntegreerde operaties opgestart tussen de federale regering en die van de deelstaten, in de strijd tegen de georganiseerde misdaad.

Bron

Foto: Marcos Corrêa - PR

#BolsaFamília #AugustoHeleno #BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #Facebook #DaviAlcolumbre #RodrigoMaia #SérgioMoro

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page