top of page
  • Observer

Bewijs dat ik corrupt ben, en ik geef het op

Haddad

Fernando Haddad, coördinator van het regeringsprogramma van de arbeiderspartij PT, zei vorige vrijdag bij de officiële lancering van Lula als presidentskandidaat, dat de ex-president gepolst werd over een mogelijk akkoord: hij zou vrijgelaten worden als hij bereid was om zijn kandidatuur in te trekken.

Volgens Haddad (foto boven) zou Lula daarop geantwoord hebben: “Toon mij een enkel bewijs dat ik corrupt ben en ik zal niet meedoen aan de verkiezingen.”

Haddad, in de peilingen aangeduid als mogelijke vervanger van Lula als diens kandidatuur effectief afgewezen wordt door het kiestribunaal, gaf verder geen enkel detail vrij over het verondersteld akkoord, ook niet van wie dat voorstel zou uitgegaan zijn.

De PT lanceerde intussen een eerste videoclip (hieronder) via het internet, m.b.t. de kandidatuur van Lula. De toon wordt gezet door heimwee op te roepen naar de tijden van weleer, zoals “Lula lá” en “Deixa o homem trabalhar” (laat de man zijn werk doen). Het thema bestaat uit de herneming van de economie, te realiseren door de verkiezing van Lula, en kritiek op zijn opsluiting. Er zijn beelden te zien van de economische recessie, sluitingen van winkels, afdankingen, de staking van de vrachtvervoerders op de toon van een muziekje met de vraag “Meu querido Brasil, o que fizeram com você?” (mijn geliefd Brazilië, wat hebben ze met jou gedaan?).

Zonder details te geven over de politiek of politieke partijen, wordt de afzetting van Dilma Rousseff aangeklaagd, en de overname van de macht door Michel Temer. De oplossing: “Chama que o homem dá jeito, e o Brasil feliz de novo” (roep de man terug zodat hij het kan oplossen, en Brazilië weer gelukkig kan worden), zo wordt besloten.

Foto: Fotos Públicas - Ricardo Stuckert

#BraziliëNieuwsOnline #FernandoHaddad #PT #MichelTemer #Lula #DilmaRousseff

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page