top of page
  • Observer

Bier in zakjes: Magic Booze!

Magic-Booze

De brouwerij Pratinha in Ribeirão Preto (São Paulo) lanceert deze week een geconcentreerde versie van artisanaal bier in poedervorm, in een zakje. Het volstaat om de inhoud in een glas te laten lopen en er ijskoud spuitwater aan toe te voegen.

Elke “versão de bolso” (aldus omschreven door de brouwerij) levert 250 ml bier op na het toevoegen van spuitwater. Prijs: R$ 14,99 (3,4 EUR).

Het “eerste instantbier ter wereld” werd volgens de brouwerij ontwikkeld na negen maanden onderzoek. Pratinha laat ook weten dat ze bezig zijn met het testen van capsules voor gebruik in huishoudelijke apparaten.

Hoe komt het poeder tot stand?

Volgens het bedrijf staat het productieproces van het poederbier in het begin gelijk aan dat van traditioneel bier. Daarna worden andere sequenties gevolgd.

Nadat het bier klaar is, wordt de drank bevroren op een bijzonder lage temperatuur en met verlaagde druk waardoor het vloeibare deel oplost. Nadien worden er mout en hop aan toegevoegd om “het aromatisch profiel” te behouden.

De brouwerij zegt dat het recept gelijk is aan dat van artisanaal bier en dat eender welke frisdrankautomaat kan gebruikt worden om het gerstenat te bekomen: “Hierdoor worden de kosten van logistiek en infrastructuur drastisch verminderd”, zo klinkt het.

Waar kopen

Voorlopig is het poederbier enkel verkrijgbaar via de website van de brouwerij. Geïnteresseerden kunnen hun bestelling reserveren en in huis ontvangen 45 dagen na de aankoop. Beschikbaar in dit formaat: Pratipa, een etiket type IPA, en het type Weizen, elk aan de prijs van R$ 14,99.

Proost!

Bron

#BraziliëNieuwsOnline #MagicBooze #Pratinha #RibeirãoPreto

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page