top of page
  • Observer

Big Brother is watching you

BigBrother

Het ministerie van Infrastructuur wil een nieuwe technologie inplanten in de Braziliaanse luchthavens om het boarding proces te versnellen. Het project, “Embarque Seguro” gedoopt, laat het gebruik toe van de technologie van gelaatsherkenning om het proces uit te voeren. Volgens het ministerie zal het initiatief niet alleen zorgen voor een versnelling, maar ook voor meer veiligheid.

Het gebruik van de technologie in de boarding procedure werd, bij wijze van proef vorige donderdag opgestart in de internationale luchthaven van Florianópolis (Santa Catarina). Voorlopig worden enkel vrijwilligers ingezet voor deze testen. Het is de intentie van de federale regering om de technologie geleidelijk aan in te planten in de belangrijkste luchthavens, eenmaal goedgekeurd.

Woordvoerders van het ministerie geven toe dat de technologie van gelaatsherkenning om passagiers te identificeren en om het boarding proces te automatiseren, reeds beschikbaar is op de markt, maar er bestaat nog geen nationaal systeem dat het mogelijk maakt om de gegevens van de reizigers te checken en te valideren op een snelle en veilige manier, door de identiteit te kruisen met gegevens van diverse overheidsinstanties.

Embarque

De testen van het piloot-project “Embarque Seguro” in Florianópolis worden uitgevoerd op vrijwilligers, reizigers van de luchtvaartmaatschappij Latam. De identiteitscheck gebeurt op het moment van de elektronische check-in door het linken van een foto aan het boarding biljet. Om het toegang te krijgen tot het vliegtuig volstaat een biometrie van de reiziger, zonder de noodzaak om eender welk document te tonen.

De technologie werd ontwikkeld i.s.m. Serpro, een regeringsinstelling die de informatietechnologie van de overheid ontwikkelt en onderhoudt. Serpro ontwikkelde een app die toelaat om een foto van de passagier te registreren, gelinkt aan zijn CPF (Cadastro de Pessoa Física).

De verificatie van de biometrie gebeurt via een check in de gegevensbank van de CNH (Carteira Nacional de Habilitação – rijbewijs) bij Detran (nationaal departement voor verkeer) waar ongeveer 56 miljoen registraties beschikbaar zijn. Het ligt in de bedoeling om later ook andere overheidsinstellingen te gebruiken om het universum van beschikbare gegevens uit te breiden.

Big Brother is watching you.

Bron

Foto: Marcello Casal Jr - ABr

#Latam #CPF #Florianópolis #Detran #CNH #Serpro #BRNieuws #EmbarqueSeguro

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page