top of page
  • Observer

Bodycams verminderen aantal doden door politie

PMSP

Het aantal doden veroorzaakt door het optreden van de militaire politie daalde aanzienlijk in 19 van de 131 bataljons in de staat São Paulo, een jaar nadat de acties van de agenten werden gefilmd door een camera, bevestigd op hun eigen uniform. Een analyse door het portaal UOL Notícias toont een daling aan van 80% na de inplanting van het programma “Olho Vivo” (levend oog).

Van juni 2021 tot mei van dit jaar registreerden deze 19 bataljons 41 doden na een tussenkomst van de politie, tegen 207 in de 12 voorafgaandelijke maanden.

Ondanks dit resultaat beloven 3 pré-kandidaten voor de regering van de deelstaat om het gebruik van de camera’s in te perken, indien zij verkozen worden. Márcio França (PSB), kandidaat gouverneur zei dat de vrouwelijke agenten zich schaamden om naar het toilet te gaan. Hij werd tegengesproken door huidige gouverneur Rodrigo Garcia (PSDB) die zei dat de intieme privacy van de agenten reeds een feit is.

Tarcísio de Freitas (Republicanos), de kandidaat van Jair Bolsonaro, en Abraham Weintraub (PMDB), ex-minister van Onderwijs, koppelen het gebruik van een camera aan de volledige controle van de militaire politie over de registratie van de beelden.

De camera’s maken het mogelijk om de volledige diensturen van een agent automatisch te filmen, zonder zijn of haar tussenkomst. De technologie verhindert ook dat de agent het toestel uitzet gedurende een operatie. De opnames worden gearchiveerd wat toelaat dat de militaire politie ze later kan raadplegen indien nodig.

Bron

Foto: Gov SP

#UOLNotícias #SãoPaulo #RodrigoGarcia #AbrahamWeintraub #TarcisioGomesdeFreitas #Bodycam #BRNieuws

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page