top of page
  • Observer

Bolsolteiros

Bolsolteiros

Als het over Brazilië gaat, dan is er vrijwel niets dat gek genoeg is om uit te sluiten, of wat dacht u van een Facebookgroep onder de naam “Bolsolteiros”, een samensmelting van de naam van de president en het woord “solteiros” (vrijgezellen). Het gaat dus om mensen, op zoek naar een relatie, tegelijk ook fans of kiezers van de Braziliaanse president, met het voordeel dat er weinig kans is op een politiek conflict, mocht er zich echt een koppel vormen op deze manier. Er bestaan zelfs twee groepen met dezelfde naam, maar de tweede heeft minder leden (665) en is wat minder streng met de regels. Bolsolteiros (Oficial) heeft meer dan 6.000 leden en strenge groepsregels waaronder het verbod op discussies over seks, religies, voetbal en politiek.


BolsoMrd

Maar ze wil hem nog wat tijd geven, ondertussen zelf de aanbevelingen opvolgend m.b.t. de strijd tegen de pandemie, zoals het dragen van een mondkapje, iets wat de president niet ernstig neemt, ondanks de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie: “Hij, als president, zou het voorbeeld moeten geven, inclusief het opvolgen van de richtlijnen van zijn minister van Gezondheidszorg”.

De groep heeft, volgens gegevens van Facebook, een aantal volgers verloren in de jongste weken, maar Elaine zegt niet te weten hoeveel. De illustratie bovenaan de pagina toont een afbeelding van Bolsonaro als “Santo Casamenteiro – Brengt de liefde in uw leven in 17 dagen”. Anderhalf jaar later is Elaine (44 – gescheiden) nog altijd alleen: ze heeft geen tijd zegt ze, ik heb een kind om op te voeden.

Gek genoeg schijnt de groep vooral te overleven door het verbod om over politiek te praten, een verbod dat eigenlijk ook de president ten goede zou komen.

Bron

Foto's: Facebook

#UOLNotícias #SantaCasamenteiro #BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #Bolsolteiros #Facebook #SérgioMoro

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page