top of page
  • Observer

Bolsonaristen zaaien paniek

JB709

De nationale feestdag 7 september nadert met rasse schreden. De aanhangers van president Bolsonaro zijn zich erg bewust van de belangrijkheid van die dag wanneer de onafhankelijkheid van Brazilië herdacht wordt. Links Brazilië met de PT en presidentskandidaat Lula op kop, besloot om zich afzijdig te houden, om mogelijke confrontaties in een sterk gepolariseerd klimaat te vermijden.

In allerlei boodschappen, verspreid via Whatsapp en Telegram, wordt beweerd dat er een aanslag op komst is tegen Bolsonaro, of dat de kandidatuur van de president zal ingetrokken worden. Daarom wordt er opgeroepen om de straat op te gaan, en wordt de president en de strijdkrachten erop gewezen dat ze stevig moeten optreden op die dag tegen “een geplande fraude bij de verkiezingen” en tegen het optreden van het hoogste gerechtshof STF.


709Gigante

De inhoud van die boodschappen heeft het karakter van een ultimatum en een oproep tot “oorlog”. Op grote reclameborden langs de wegen wordt 7 september zelfs omschreven als de “tweede onafhankelijkheid”. In andere berichten wordt de feestdag omschrven als een “atoombom”.

“Bereidt u voor op een oorlog!” schrijft een bolsonarist in een groep van 32.000 leden bij Telegram. In een andere groep van 60.000 leden bij hetzzelfde netwerk schreef iemand “In deze oorlog van het goede tegen het kwade, zal het goede overwinnen”.

De illustraties bij dit bericht zijn te vinden bij Twitter waar de bolsonaristen ook erg actief zijn.

Volgens de monitor van Whatsapp en Telegram bij de federale universiteit van Minas Gerais, die de activiteiten van de aanhangers van de president opvolgt, staat er soms te lezen dat dit “de laatste kans is om het land weer op de rechte spoor te zetten”.

Meer details over dit onderwerp staan hier te lezen.

Illustraties: Twitter

#MinasGerais #Twitter #JairBolsonaro #Whatsapp #PT #Telegram #Lula #STF #BRNieuws

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page