top of page
  • Observer

Bolsonaro: Cultuur is voor de meerderheid, niet voor een minderheid

Bolso-CU2-A-Cruz-ABr

President Bolsonaro verklaarde vanmorgen, na een vergadering met de secretaris van cultuur Roberto Alvim: “Cultuur is voor de meerderheid, niet voor een minderheid”. Hij verdedigde ook de aanstelling van journalist Sérgio Camargo als voorzitter van het Palmares Stichting (Fundação Palmares), een benoeming die door een rechter in de staat Ceará ongeldig werd verklaard, dit nadat er een klacht werd ingediend. De rechter motiveerde zijn oordeel op de regelmatige excessieve uitlatingen van Camargo: “We gaan die uitspraken hier niet herhalen, uitspraken die gedaan werden in verklaringen die een frontale aanval vormen op minderheden waarbij hun verdediging net de bestaansreden vormt van de instelling die hij moet leiden”.

Sergio-Camargo

Bolsonaro zei dat Camargo (foto) een “excellente” aanstelling vormde en dat hij het erg goed met hem kan vinden: “Dat ganse verhaal van blank en zwart bestaat niet. We zijn allemaal gelijk, punt aan de lijn”, zo verklaarde hij. Sérgio Camargo – aangewezen om de stichting Palmares te leiden, een instituut dat in het leven geroepen werd om de geschiedenis en de wortels van de Afrikaanse cultuur te bewaren – staat bekend voor zijn verklaringen tegen de zwarte beweging.

Dialogos-Palmares

Voor zijn benoeming zei hij o.m. dat de slavernij, ondanks verschrikkelijk, in het voordeel was van de Afrikaanse afstammelingen omdat die het in Brazilië beter hebben dan de zwarten die nu in Afrika leven. Camargo verdedigde ook de afschaffing van de “Dia da Consciência Negra” (dag van het zwarte bewustzijn, jaarlijks gevierd op 20 november), ingevoerd voor de “zwarte idioten die nuttige idioten vormen ten dienste van een progressieve ideologische agenda“. Hij vindt daarentegen dat er een feestdag moet komen op 13 mei, om prinses Isabel te huldigen, i.p.v. de zwarte vrijheidsstrijder Zumbi de Palmares, dit voor haar rol in de afschaffing van de slavernij.

Bron

Foto's: Antonio Cruz - Agência Brasil

#FundaçãoPalmares #BraziliëNieuwsOnline #ZumbidePalmares #RobertoAlvim #JairBolsonaro #PrinsesIsabel #SérgioCamargo #DiadaConsciênciaNegra

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page