top of page
  • Observer

Bolsonaro: Duitsland kan nog heelwat leren van Brazilië

Bolso-Osaka-1

President Bolsonaro, op dit moment aanwezig op de meeting van de G-20 in Osaka, zei vandaag “dat Duitsland nog flink wat te leren heeft van Brazilië” op het vlak van milieubeleid, hiermee antwoordend op de kritiek van Angela Merkel voor de aanvang van de ontmoeting van de groep landen.

Bolsonaro: “Hun industrie is nog steeds gebaseerd op fossiele brandstoffen, voor een groot deel steenkool, en de onze niet. Ze kunnen dus nog wat leren van ons”.

Merkel zei gisteren dat ze graag in “duidelijke” taal met Bolsonaro wilde spreken over de ontbossing in Brazilië: “Ik ben erg bezorgd over de manier waarop de Braziliaanse president dit aanpakt en, als hij zich voorstelt, dan zal ik van deze gelegenheid gebruikmaken om er met hem over te praten in een klare en duidelijke taal”. De Duitse kanselier verklaarde dat het onderwerp een risico vormt voor het afsluiten van een commerciëel akkoord tussen de Europese Unie en Mercosul.

Bolso-Osaka-2

Bolsonaro liet weten dat er “geen enkel probleem” was om met Merkel te praten, ook al staat een bilaterale ontmoeting met haar niet op zijn agenda. Hij bevestigde wel dat hij niet bereid is om lessen te krijgen: “De Braziliaanse president hier aanwezig, is verschillend van enkele van zijn voorgangers die naar hier kwamen om gewaarschuwd te worden door andere landen. Het gaat hier om een situatie van respect voor Brazilië. Wij zullen niet aanvaarden dat Brazilië behandeld wordt zoals in het verleden gebeurde”, aldus Bolsonaro.

Bron

Foto's: Alan Santos - PR

#Mercosul #Osaka #EuropeseUnie #BraziliëNieuwsOnline #G20 #AngelaMerkel

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page