top of page
  • Observer

Bolsonaro geopereerd

Macedo-Bolso-Santos

Hoofdchirurg Antonio Luiz de Vasconcellos Macedo, de arts die vandaag de operatie van de hernia-correctie op de president van de Republiek uitvoerde, zei dat Jair Bolsonaro binnen ongeveer vijf of zes dagen terug naar huis mag. Volgens hem zou de president na deze zondag, na zeven tot tien dagen moeten kunnen reizen.

“De operatie verliep erg soepel, er was geen darmhechting, er was geen bloeding, we stellen ons voor dat als hij na vijf dagen het hospitaal mag verlaten, hij binnen zeven dagen, niet later dan 10 dagen in staat is om te reizen,” zei de chirurg. tijdens een persconferentie vroeg in de middag in het ziekenhuis Vila Nova Star in de hoofdstad, waar de operatie plaatsvond.

Volgens het eerste medische bulletin dat vandaag na de operatie werd uitgegeven, heeft Bolsonaro een stabiel klinisch beeld. De correctie van de hernia was succesvol, begon om 07:35 uur en werd om 12:40 uur voltooid.

De chirurg merkte op dat de operatie langer duurde dan verwacht, omdat de darm in de president van de republiek nauw aan de buikwand was gehecht. “Meestal duurt een ingreep aan een hernia niet zo lang. Dit moest echter heel voorzichtig gebeuren, je kunt de darmen onder geen enkele omstandigheid kwetsen”, zei hij.

De arts wees er ook op dat de ontwikkelde hernia te wijten was aan de steekwond na de aanslag en de daaropvolgende operatie. “Er was een ernstig letsel aan de buikwand die erg zwak was. Bovendien ontwikkelde hij tijdens het steken een peritonitis, op 12 september vorig jaar werd hij hier in São Paulo geopereerd voor deze peritonitis. Dit infecteerde de wand erg die erg verzwakt werd, waardoor de correctie een noodzaak werd”.

Volgens de arts is er een kleine kans, ongeveer 6%, op een herhaling van de hernia, het is te zeggen dat het probleem op dezelfde plaats terugkeert. De chirurg zegt echter dat hij weefsels in goede staat heeft gevonden en de kans dat dit gebeurt zeer klein is.

“Het weefsel dat we kunnen verbinden en versterken is sterker, meer gevoed weefsel, een terugval is dan ook onwaarschijnlijk. Hij verkeert vanuit klinisch oogpunt, vanuit het algemene oogpunt, in goede staat, er zijn geen tekenen van vermoeidheid, of van enige uitputting”, zo zei hij.

Bron: Agência Brasil

Foto boven: President Bolsonaro tussen Edir Macedo (van de evangelische kerk IURD en TV Record – links) en Silvio Santos (eigenaar van het TV-kanaal SBT) , twee van de rijkste mannen van Brazilië, tijdens de optocht t.g.v. de “Dia de Independência”, gisteren in Brasília. De president vloog daarna naar São Paulo om opgenomen te worden voor de operatie die vandaag plaatsvond.

Foto: Alan Santos - PR

#BraziliëNieuwsOnline #EdirMacedo #JairBolsonaro #SilvioSantos

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page