top of page
  • Observer

Bolsonaro: Ik verliezen? Onmogelijk!

Bolso-Fernando-Frazao-ABr

Jair Bolsonaro, presidentskandidaat voor de PSL, verliet vandaag het hospitaal Albert Einstein, na 22 dagen verzorging, nadat hij een zware steekwonde opliep tijdens een straatcampagne in de stad Juiz de Fora, Minas Gerais, op 6 september l.l.

Bolsonaro nam een vlucht in Congonhas (SP) om terug naar huis te keren, naar Rio de Janeiro. Kandidaat senator Major Olímpio (PSL) bezocht de ex-kapitein, kort voordat hij het hospitaal verliet. Hij verklaarde dat de presidentskandidaat de medische richtlijnen zal respecteren, maar dat hij er ‘niet aan twijfelt’ dat hij weldra opnieuw campagne gaat voeren op straat. Hij bevestigde ook dat Bolsonaro wenst deel te nemen aan het laatste televisiedebat voor de eerste verkiezingsronde, bij TV O Globo, volgende donderdag 4 oktober.

De PSL-kandidaat werd gisteren vrijdag geïnterviewd in het hospitaal, door José Luiz Datena van TV Bandeirantes. Hij verklaarde er o.m. dat hij geen enkel ander resultaat van de verkiezingen zou aanvaarden dan zijn overwinning: “De PT kan enkel winnen als er gefraudeerd wordt bij de verkiezingen. Jammer genoeg kunnen we dat niet controleren. Mijn verlies is onmogelijk. Je moet eens zien hoe men mij behandelt op straat. Wanneer de PT op straat komt, Haddad, Lula, dan worden ze uitgescholden”.

Bolsonaro gaf te kennen dat de bedienden van het TSE (kiestribunaal) mogelijk kunnen knoeien met de elektronische urnes, maar kan dat niet bewijzen. Gevraagd of de militairen zijn verlies zouden aanvaarden, antwoordde hij dat hij niet kan spreken in hun naam.

Hij ontkende ook dat zijn positie anti-democratisch is, en zei dat de democratie niet bedreigd wordt: “Het gaat hier om een verkiezingssysteem dat nergens anders in de wereld bestaat”.

Bolsonaro krijgt in de jongste dagen aanvallen te verwerken van de beweging #EleNão (#HijNiet), een vrouwelijk initiatief. Zijn uitleg: “Het gaat om een kleine groep vrouwen die omvergelopen wordt door een grote groep vrouwen die het voor mij opnemen. Men wil de vrouwen manipuleren, net alsof dat kan bij een vrouw”.

Hij ontkende ook dat hij macho, homofoob, racist of xenofoob is: “Dat is een rol die mij toebedeeld werd. Probeer maar een uitspraak van mij te vinden in die richting, een foto, om het even waar ik verklaar dat vrouwen minder moeten verdienen dan mannen”. Bolsonaro zei dat wel degelijk, in 2016:

Foto: Fernando Frazão - Agência Brasil

#MinasGerais #TSE #PSL #BraziliëNieuwsOnline #FernandoHaddad #MajorOlímpio #Congonhas #PT #JuizdeFora #Lula #Bandeirantes #OGlobo #RiodeJaneiro #JoséLuizDatena

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page