top of page
  • Observer

Bolsonaro keert terug

BolsoMichelleUSA

Ex-president Jair Bolsonaro bevestigde gisteren tegen de nieuwszender CNN dat hij werd opgenomen in een hospitaal in Orlando, USA. Hij zei ook dat hij zich “goed” voelde en dat hij verwacht het hospitaal te verlaten in de komende dagen.

“Dit is de derde keer dat ik opgenomen wordt voor een ernstige obstructie in de darmen. Ik kwam hier eigenlijk wat tijd doorbrengen met mijn familie. Maar het waren geen rustige dagen. Er was eerst die treurige episode (zondag) in Brazilië, gevolgd door de opname in het hospitaal”.

Bolsonaro zei ook dat hij van plan is om vroeger terug te keren: “Ik kwam naar de USA om er te blijven tot het einde van januari, maar ben van plan om vroeger terug te keren. In Brazilië weten de dokters al alles over mijn problemen met obstructies in de darmen, als gevolg van de aanslag met een mes (in september 2018). Hier heb ik geen begeleiding van de artsen”.

De ex-president werd opgenomen met pijnen in de darmstreek. Hij voelde zich onwel op zondagavond en werd maandag opgenomen.

Ned Price, de woordvoerder van de Amerikaanse regering bevestigde dat mensen die de Verenigde Staten binnenkomen met een “A” visum, voorbehouden aan diplomaten en landleiders, het land moeten verlaten binnen de dertig dagen, ofwel een wijziging van hun immigratie situatie moeten aanvragen indien zij geen officiële functie meer uitvoeren.

Price sprak niet specifiek over de status van ex-president Bolsonaro, maar wel over de algemene visum regeling.

Bolsonaro landde op 30 december van vorig jaar in Florida – Verenigde Staten van waaruit hij berichten bleef publiceren op zijn sociale netwerken, net alsof hij nog president was. Tot op vandaag gaf hij niet officieel toe dat Lula de verkiezingen won, en spreekt hooguit over hem als de “actuele chef van de uitvoerende macht van Brazilië”.


– No mais, repudio as acusações, sem provas, a mim atribuídas por parte do atual chefe do executivo do Brasil. — Jair M. Bolsonaro 2️⃣2️⃣ (@jairbolsonaro) January 9, 2023

Bron

Foto: Alan Santos/PR

#Florida #CNNBrasil #JairBolsonaro #Orlando #BRNieuws

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page