top of page
  • Observer

Bolsonaro kiest Braga Netto als vice

Braga

Het moge duidelijk zijn dat het in een eventuele tweede ambtstermijn van president Bolsonaro ook niet zal ontbreken aan militairen in de regering.

Ex-stafchef en huidige minister van Defensie, generaal Walter Braga Netto (foto), wordt de kandidaat vicepresident van Jair Bolsonaro bij de volgende verkiezingen, in oktober. De aankondiging gebeurde tijdens een interview met de president. Gedurende het gesprek verklaarde hij ook dat Brazilië mogelijk asiel zal verlenen aan de tussentijdse ex-president van Bolivia, Jeanine Áñez, en dat hij hoopte op een tweede kiesronde.

“Zelfs Lula, op het hoogtepunt van zijn populariteit in 2002, kende een tweede kiesronde. Het zal nu niet gebeuren dat er geen tweede ronde komt omwille van redenen die niet inherent zijn aan de kiezers”, zo zei hij.

Naar verwachting zal de officiële aankondiging van de kandidatuur van Braga Netto in de komende dagen plaatsvinden. Bolsonaro: “Braga Netto heeft 45 jaren dienst in de kazernes, was een jaar lang de speciale militaire afgezant van de regering in Rio de Janeiro in de strijd tegen de misdaad, vervoegde onze regering in een moeilijke missie als stafchef gedurende de pandemie, ging naar het ministerie van Landsverdediging en bereidde zich voor om vrij en verkiesbaar te zijn. Hij is iemand die ik ten zeerste bewonder, iemand die – indien ik erin slaag om verkozen te worden – veel zal kunnen bijdragen aan Brazilië in de komende jaren”.

Hij had het ook even over Tereza Cristina, ex-minister van Landbouw, en generaal Augusto Heleno die het bevel heeft over het kabinet voor Institutionele Veiligheid. Beiden werden in de pers geciteerd als mogelijke kandidaten vicepresident: “Er kan maar 1 vicepresident zijn, ook al zou ik er wel 10 willen aanduiden. Ik zou daar geen probleem mee hebben”.

Janine

Bolsonaro verklaarde ook dat het land actief is op “het vlak van mensenrechten” en bood politiek asiel aan voor de ex-interimpresident van Bolivia, Jeanine Áñez (foto), veroordeeld tot 10 jaar opsluiting onder de beschuldiging van samenzwering ten voordele van een staatsgreep tegen haar voorganger Evo Morales: “Het is onrecht wat die vrouw werd aangedaan”. Bolsonaro wees ook op de “hypocrisie” van Lula: “Ex-president Morales en de huidige president zijn goed bevriend met Lula die helemaal niets zegt over dit geval”.

Bron

Foto's: Marcos Corrêa/PR - Facebook

#AugustoHeleno #WalterBragaNetto #JairBolsonaro #TerezaCristina #JeanineÁñez #Bolivia #BRNieuws

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page