top of page
  • Observer

Bolsonaro looft Alfredo Stroessner

Bolsonaro-Mario-Abdo

President Jair Bolsonaro reisde gisteren naar de grens met buurland Paraguay om er de nieuwe leiding van de stuwdam van Itaipu te benoemen, naast zijn Paraguayaanse collega Mario Abdo Benítez (foto boven). De waterkrachtcentrale wordt door beide landen gedeeld via de rivier Paraná.


Stroessner

Bolsonaro zei dat de waterkrachtcentrale enkel mogelijk was “omdat er aan de andere kant een man met visie stond, een staatsman die perfect begreep dat zijn land erop vooruit kon gaan indien er energie beschikbaar was. Hierbij dan ook mijn hommage aan onze generaal Alfredo Stroessner”.

Zijn collega Abdo Benítez kwam op 15 augustus van vorig jaar aan de macht na een campagne waarin hij erin slaagde om afstand te nemen van het feit dat hij de rechterhand was van Stroessner gedurende dertig jaren. Bolsonaro voelde zich op zijn gemak naast Benítez en citeerde zelfs uit de Bijbel: “De waarheid zal ons bevrijden”. Hij sprak Benítez aan als “Marito”, net zoals de leden van de Partido Colorado plegen te doen, de politieke beweging die de dictatuur ondersteunde. Voor Bolsonaro is zijn Paraguyaanse collega “een christen, conservatief, een familieman, en dat is de reden waarom ik persoonlijk naar hier kwam om zijn hand te schudden. Het zal een waar genoegen zijn hem te ontvangen in de komende dagen, in Brasília, waar we de discussies kunnen uitdiepen voor het welzijn van onze volkeren. Nooit meer links!” , zo klonk het.

Bron

Foto: Alan Santos/PR - Wikimedia Commons

#MarioAbdoBenítez #CIA #BraziliëNieuwsOnline #AlfredoStroessner #JairBolsonaro #Brasília #RioParaná #Paraguay #Aché #Itaipu #PartidoColorado

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page