top of page
  • Observer

Bolsonaro mag (nog) niet debatteren

Haddad-Debate

Twee artsen die Jair Bolsonaro behandelden toen hij in het hospitaal Albert Einstein (São Paulo) verbleef, na de aanslag op zijn persoon, trokken vandaag naar Rio de Janeiro om de fysieke toestand van hun patiënt te evalueren. Bij het verlaten van de woning van Bolsonaro, verklaarden chirurg Antônio Luiz Bonsuccesso Macedo en cardioloog Leandro Echenique dat hij nog niet klaar was om opnieuw campagne te voeren en om deel te nemen aan debatten.

Hierdoor zal het televisiedebat bij TV Bandeirantes, voorzien voor deze donderdag 11 oktober, niet plaatsvinden. De zender stuurde een ploeg naar Rio de Janeiro om het debat te kunnen uitzenden vanuit de ‘cidade maravilhosa’, maar die plannen vallen nu in duigen. De medische ploeg voorziet dat hij aan geen enkel debat zal kunnen deelnemen, gepland in de komende weken. Anderzijds wordt een mogelijke wijziging niet uitgesloten. Er komt een nieuwe evaluatie op donderdag 18 september.

Fernando Haddad reageerde tijdens een internationale persconferentie en nodigde zijn tegenstrever uit om deel te nemen aan de debatten: “Indien nodig ga ik hem opzoeken in de ziekenboeg. De Brazilianen hebben recht op de waarheid. Laten we dit op een volwassen manier aanpakken, en niet kinderachtig doen op het internet, rekenend op de goedgelovigheid van de mensen. Velen geloven in alles wat ze toegestuurd krijgen via Whatsapp, maar spreekt niemand iets tegen. In een debat wel”.

Over het fake news fenomeen zei Haddad dat de Braziliaanse gerechtelijke instanties er niet in slagen om de schadelijke gevolgen te voorkomen: “Het gerecht grijpt in, vindt de verantwoordelijken, er er duiken weer andere valse berichten op. Volgens mij zijn de gevolgen van fake news minder erg als er gedebatteerd wordt. In een debat kan men zich niet op een laffe manier wegstoppen. Hij zal dat moeten aanvaarden. De laffe houdingen van de sociale netwerken zijn onmogelijk in een oog-in-oog debat. Er moet veel opgekuist worden”.

Bron: Correio Brasiliense

Foto: Reproductie TV O Globo

#SãoPaulo #BraziliëNieuwsOnline #FernandoHaddad #JairBolsonaro #Whatsapp #Bandeirantes #OGlobo #AlbertEinstein

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page