top of page
  • Observer

Bolsonaro op diner bij Trump

DonaldJairAlanSantosPR

De Amerikaanse president Donald Trump bevestigde vandaag dat hij zijn Braziliaanse collega uitnodigde voor een avondmaal, in zijn resort Mar-A-Lago in Palm Beach, Florida. De ontmoeting met president Bolsonaro is voorzien voor zaterdagavond.

Naar verwachting zullen beide leiders akkoorden ondertekenen op militair vlak, en een bezoek brengen aan het militaire commando van het zuiden.


MarALago

Het zal de eerste keer zijn dat beide presidenten samen aan tafel gaan. De eerste ontmoeting vond een jaar geleden plaats, in Washington. In juni kwam er een nieuwe ontmoeting in Japan, t.g.v. een samenkomst van de G-20, maar ook zonder dat er gezamenlijk gedineerd werd. In september was er een korte ontmoeting bij de Verenigde Naties.

Bolsonaro vertrekt zaterdagochtend voor een verblijf van 4 dagen in Florida. Na het diner met Trump en het bezoek aan het militair commando, zal Bolsonaro nog deelnemen aan een seminarie van Amerikaanse en Braziliaanse zakenlui. De dag nadien is er een internationale conferentie Brazilië-Verenigde Staten en een bezoek aan een fabriek van vliegtuigbouwer Embraer gepland, vooraleer hij terugkeert naar Brazilië.

Gespannen verhouding met de pers

De president beschuldigde de pers voor de repercussie over de episode van de komediant Carioca die hij de draak liet steken met de reporters, m.b.t. de bekendmaking van de zwakke cijfers van het bruto binnenlands product van vorig jaar:

“Proficiat voor de pers. Grappen maken over de PIB (BNP). Gefeliciteerd, het loonde de moeite, ga zo verder. Wanneer jullie leren om aan journalistiek te doen, dan zal ik met jullie praten. Indien jullie vinden dat jullie hier alle dagen aangevallen worden, wat komen jullie hier dan zoeken? Het is hier (voor het Alvorada paleis, de presidentiële residentie) publiekelijk terrein, maar wat doen jullie hier eigenlijk? De dag dat jullie tot het besef komen dat het belangrijk is om de waarheid te publiceren, dan zal Brazilië veranderen”, aldus Bolsonaro.

Bron: G1 – UOL Notícias

Foto's: Alan Santos - PR / Mar-A-Lago Club

#PalmBeach #Washington #Florida #MarALago #BraziliëNieuwsOnline #VerenigdeNaties #DonaldTrump #JairBolsonaro #G20

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page