top of page
  • Observer

Bolsonaro: Rio Grande do Sul wordt een tweede Roirama

Alberto-Fernandez-Argentina

President Bolsonaro zei vandaag dat de zuidelijke deelstaat Rio Grande do Sul, grenzend aan buurland Argentinië, een tweede Roirama kan worden, indien Alberto Fernández de Argentijnse presidentsverkiezingen zou winnen. Fernández, met Cristina Kirchner als kandidate vicepresident, staat 15 percentuele punten voor op zijn tegenstrever, de huidige president Mauricio Macri. Ex-president Lula feliciteerde Fernández via Twitter.

Bolsonaro: “Wanneer het linkse tuig weer aan de macht komt in Brazilië, dan is het mogelijk dat Rio Grande do Sul een tweede Roirama wordt, en dat willen wij niet”. De Braziliaanse president verwijst hiermee naar de situatie in de noordelijke staat Roirama die erg veel vluchtelingen moet verwerken uit buurland Venezuela, waar de macht in de handen is van de linkse dictator Nicolas Maduro.


Cristina-Dilma

“Wij willen het niet meemaken dat onze Argentijnse broeders naar hier moeten vluchten, indien de verkiezingen dit bevestigen”, aldus de Braziliaanse president. Hij linkte de Kirchner aanhangers (de overleden linkse president Nestor Kirchner, en weduwe Cristina Kirchner, eveneens ex-president) aan andere linkse leiders in Brazilië, Venezuela en Cuba: “Vergeet niet dat de aanhangers van Cristina Kirchner dezelfde zijn als die van Dilma Rousseff, Nicolas Maduro, Hugo Chávez en Fidel Castro die hier in Brazilië ook al een teken van leven gaven. Er bestaat hier een groep die onze vrijheid wil afnemen, en die groep steunt Venezuela, Cuba en Noord Korea. Dat mogen we niet vergeten”.

Fernández, ex-kabinetschef van Nestor Kirchner en Cristina, werd door deze laatste uitgekozen als presidentskandidaat. Cristina kijkt aan tegen gerechtelijke problemen, in april van volgend jaar. Vorige maand bezocht Fernández ex-president Lula in zijn cel in Curitiba en verdedigde er zijn vrijlating.

Bron

Foto boven: Alberto Fernández (rechts) naast Celso Amorim (links, voormalige minister van Buitenlandse Zaken in de regering Lula, voor het gebouw van de federale politie in Curitiba, bij een recent bezoek aan Lula.

Foto's: Fotos Públicas - Ricardo Stuckert / CFK Argentina

#RioGrandedoSul #AlbertoFernández #BraziliëNieuwsOnline #NestorKirchner #JairBolsonaro #Roirama #HugoChavéz #CristinaKirchner #MaurícioMacri #Argentinië #NicolasMaduro #FidelCastro #DilmaRousseff

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page