top of page
  • Observer

Bolsonaro test negatief

BolsoMaskFB

Hij zag er al niet te best uit tijdens zijn korte toespraak gisterenavond op TV. Wat later deed hij een ‘live’ via Facebook naast de minister van Volksgezondheid Luiz Henrique Mandetta, beiden met een mondmasker op (foto). Toch bracht vrijdag de dertiende geen ‘bad luck’ voor president Bolsonaro: hij testte negatief.

De Braziliaanse leider deed zijn best om rustig over te komen op TV, en lanceerde een oproep om de geplande manifestaties in zijn voordeel, nu zondag, te herzien. M.a.w.: aflasten wegens het gevaar van verspreiding van het virus, iets wat ernstige gevolgen zou meebrengen voor zijn populariteit. Immers, hij zou er meteen van beschuldigd worden om de veiligheid van de bevolking in het gedrang te brengen. Hij toonde zich vanaf het begin een voorstander van de protesten en moedigde zijn aanhangers aan om deel te nemen. De organisatoren van de geplande manifestaties lieten inmiddels ook weten dat ze gecanceld worden.

Bolsonaro minimaliseerde enkele dagen geleden het coronavirus door te stellen “dat het allemaal niet zo erg is, dat er veel fantasie bij komt kijken, verspreid door de grote media”.

Mensen uit het gevolg dat hem vergezelde bij zijn bezoek aan Donald Trump, lieten zich ook testen. Voorlopig was de uitslag alvast negatief voor generaal Augusto Heleno en Fernando Azevedo e Silva, minister van Landsverdediging.

Nadat Bolsonaro liet weten dat hij negatief testte, verliet hij het residentiële paleis en ging terug aan het werk in Planalto gebouw. Hij hield even halt bij het gebruikelijke groepje aanhangers dat hem stond op te wachten, maar bleef op een afstand van drie meter: “Ondanks de negatieve uitslag van mijn test, ga ik hier geen handen drukken”.

Bron: G1

Foto: Facebook

#AugustoHeleno #BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #FernandoAzevedoeSilva #Facebook #LuizHenriqueMandetta #Coronavirus #COVID19

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page