top of page
  • Observer

Bolsonaro test opnieuw positief

BolsoChloroquinaFB

President Bolsonaro test voor de derde maal positief voor het coronavirus en blijft in quarantaine, in de presidentiële residentie Palácio da Alvorada. De uitslag werd vandaag bekendgemaakt.

De Braziliaanse leider is al twee weken geïsoleerd en liet uitschijnen dat hij genezen was van de ziekte en dat hij deze week nog zijn normale bezigheden zou kunnen hervatten.

In een uitgegeven nota staat te lezen: “De gezondheid van president Bolsonaro evolueert in de goede richting, vergezeld door de medische ploeg van de president van de republiek. De test die de president gisteren 21 juli liet afnemen, leverde een positief resultaat op”.

Het resultaat van de eerste test werd bekendgemaakt op 7 juli, toen ontdekt werd dat Bolsonaro besmet was. Op 15 juli liet hij zich opnieuw testen waarbij het duidelijk was dat hij nog niet genezen was.

Het feit dat hij besmet blijft, kan zijn houding ten voordele van het geneesmiddel chloroquine/hidroxochloroquine verzwakken.

Tijdens zijn quarantaine in het Palácio da Alvorada publiceerde hij video’s waarin hij liet zien hoe hij het medicijn innam, de substantie verdedigend in de strijd tegen covid-19. Hij herhaalde dit in het voorbije weekend toen hij buitenkwam om een groep aanhangers te begroeten, waarbij hij een doosje van het geneesmiddel toonde (foto), en zei dat hij het “levend bewijs” vormde van de effectiviteit. Zijn houding wordt bekritiseerd omdat er geen wetenschappelijk bewijs bestaat van de goede werking van het middel.

Bron

Foto: Facebook

#BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #PaláciodaAlvorada #Coronavirus #Hidroxichloroquine #COVID19

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page