top of page
  • Observer

Bolsonaro: toerisme is goed voor het milieu

Area-de-Preservacao-Ambient

Verkozen president Jair Bolsonaro gebruikte zijn Twitter account om het toerisme te promoten in beschermde gebieden, dit om het milieu te beschermen. Hij gaf ook kritiek op de kringen van het milieuactivisme.

“Milieuvriendelijk toerisme is een bewezen formule om het milieu te behouden. De afsluiting van bepaalde gebieden namens kleinere groepen, is alleen voordelig voor de zakken van een minderheid, domineert de overgrote meerderheid waardoor de echte ontwikkeling afgestopt wordt”, zo schreef hij.

Bolsonaro had het eerder al over dit onderwerp, gisteren in een live sessie op Facebook. Bij die gelegenheid uitte hij kritiek op de “boete industrie”, de acties van organen als Ibama (Instituto Brasileiro do Meio Ambiente e Recursos Naturais) en ICMBio (Instituto Chico Mendes de Conservação da Biodiversidade). Hij verwees ook naar de aanduiding van een minister voor milieu. Dat ministerie zal niet meer gelinkt zijn aan het ministerie van landbouw, zoals hij eerder aankondigde.

“Opgelet milieuactivisten: wie de minister van milieu zal aanduiden, is Jair Messias Bolsonaro. Ik wil dat jullie echt werken, en niet meer omdat het in jullie belang is. Jullie weten niet wat het betekent om te produceren, hoe moeilijk het is om een landbouwer te zijn in Brazilië. Maar jullie staan altijd klaar met jullie pen om hen aan te pakken”, zo klonk het tijdens zijn uitzending.

In de live sessie kondigde hij aan dat hij van plan was om het toerisme in te planten in beschermde eenheden, en dat dit een factor is die het milieu zal beschermen: “Het wordt niet opgelost door een bepaald gebied te benoemen als nationaal park, ecologisch gebied, beschermd gebied, en denken dat het dan in orde is. Wij willen het toerisme bevorderen in dergelijke gebieden, om ze als dusdanig te behouden. Het toerisme zal het milieu beschermen, en niet op de sjiitische manier die Ibama tot nu toe toepaste”, zo klonk het.

Volgens Bolsonaro zal de naam van de minister van milieu volgende week aangekondigd worden, net als die van gezondheid, buitenlandse zaken, landsverdediging en opvoeding.

Bron

#BraziliëNieuwsOnline #Ibama #ICMBio #JairBolsonaro

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page