top of page
  • Observer

Bolsonaro wil comfortzone voor ambtenaren verminderen

Bolso-Turistas

President Bolsonaro verklaarde gisteren dat het voorstel van de administratieve hervorming zo goed als klaar is en weldra kan ingediend worden bij het parlement. Een van de belangrijkste items is een wijziging in de stabiliteit voor de ambtenaren die via een examen aan de slag kunnen. Op dit moment worden dergelijke ambtenaren vast benoemd na een carrière van drie jaar. Het is de bedoeling om die termijn op te trekken tot tien jaar.

Volgens Bolsonaro kan dat niet voor bepaalde beroepen. Als voorbeeld haalde hij de vorming aan van een sergeant of kapitein van de speciale strijdkrachten die volgens hem niet zomaar kunnen weggestuurd worden na hun opleiding.

De president verwacht dat hij de nieuwe projecten volgende week zal kunnen voorleggen voor analyse door de volksvertegenwoordigers en senatoren. Hij detailleerde wel niet welk voorstel hij het eerst zal indienen: “Het eenvoudigste voorstel krijgt voorrang. Minister (van economie) Paulo Guedes zou het liefst willen dat de drie projecten (sociale zekerheid & pensioenen, administratieve en fiscale hervorming) reeds volledig goedgekeurd werden. Er moet ook een nieuw pact komen tussen de federale regering enerzijds, en de deelstaten en gemeentes anderzijds. Ook dat is een prioriteit en het voorstel zal er snel komen, zo beloofde hij.

De maatregelen om de overheidsmachine en de regels in de ondernemerswereld te vereenvoudigen, zijn bedoeld om de economie op snelheid te krijgen en om werkgelegenheid te scheppen: “Wie banen schept is het privaat initiatief, dus, voor wie produceert, moet er minder bureaucratie zijn. Onze producten moeten veel competitiever worden voor de export”, zo zei hij.

Ook de vermindering van de fiscale last vormt een doelwit voor het ministerie van economie, maar dat kan niet van vandaag op morgen: “De fiscale hervorming is erg belangrijk. Wat alles zo duur maakt in Brazilië, zijn de fiscale bijdrages. Ik ga een beroep doen op de gouverneurs, wetende dat zij nu al de buikriem moeten aanspannen, om het gemiddelde van 30% ICMS (een soort BTW) op de brandstoffen te verlagen zodat er meer binnenlandse producten verkocht worden. Het is daarom dat de ethanol van het buitenland competitief is, omdat er daar weinig belastingen op geheven worden”, eraan herinnerend dat een deel van de ethanol die in Brazilië aangeboden wordt, geïmporteerd is.

VROOMMMMMM!

Bolso-Moto

De president ging gisteren een nieuwe moto ophalen bij een Honda dealer, vergezeld door Luiz Eduardo Ramos (minister van het secretariaat van de president) die met een Harley-Davidson reed. Bolsonaro, zo fier als een gieter met zijn blauwe NC 750X, zei dat hij de machine met zijn eigen geld aankocht voor de prijs van R$ 33.980 (€ 7.620,00).

Bron

Foto's: Marcello Casal - Agência Brasil

#BraziliëNieuwsOnline #ICMS #HondaNC750X #LuizEduardoRamos #PauloGuedes #HarleyDavidson

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page