top of page
  • Observer

Boulos: ze kennen me niet, nog niet

Boulos

Presidentskandidaat voor de linkse partij PSOL, Guilherme Boulos, profiteerde van de vandaag uitgebrachte resultaten van de CNT peiling, om opnieuw de verdediging van ex-president Lula op zich te nemen.

Boulos: “Deze peiling bevestigt de dwaasheid van de poging om Lula weg te houden van de campagnes. Wij blijven hem en zijn vrijheid verdedigen, een kwestie van principes”.

De peiling zet Lula voorop met 37,3% van de stemintenties. Zelfs na de veroordeling in het kader van het Lava Jato onderzoek, blijft Lula klimmen in de enquêtes omtrent de kansen van de kandidaten. In mei scoorde hij nog met 32,4%. Jair Bolsonaro komt achterop met 18,8% en Marina Silva met 5,6%. Guilherme Boulos blijft stationair op 0,9%.

De PSOL-kandidaat benadrukte het uitzonderlijke karakter van deze verkiezingen: “We zijn minder dan 50 dagen verwijderd van de eerste kiesronde en kijken aan tegen de meest onvoorspelbare verkiezingsslag sinds 1989”. Over zijn eigen kansen: “Een groot deel van de bevolking kent mij nog niet. Maar dat zal veranderen tijdens de campagne, daar twijfel ik niet aan”.

Net als Boulos, proberen andere linkse kandidaten te wedden op het noordoosten van Brazilië. Gevraagd of hij meent dat die regio meer openstaat voor links antwoordde hij: “Wie Michel Temer verdedigt, openlijk of heimelijk, moet vluchten voor het volk. Zij moeten zich wegstoppen in instellingen als Febraban (federatie van banken) of Findes (industriële federatie), zoals Henrique Meireles (MDB). En Geraldo Alckmin (PSDB) is de favoriet (verwijzend naar een reportage in de krant Folha waarin Temer zegt dat Alckmin een kandidaat van de regering lijkt)”.

Boulos verdedigt wijzigingen in de justitie. Hij belooft alvast meer deelname van het volk in de CNH (Nationale Raad voor Justitie) als hij verkozen wordt. Hij wil ook beperkte mandaten invoeren voor de rechters van de hogere instanties, zoals het STJ en het STF. Het aantal van die rechters wil hij niet verminderen, zoals tegenstrever Jair Bolsonaro aankondigt te zullen doen: “Wij willen het gerecht democratiseren. Hoe worden de gerechtelijke instanties nu gecontroleerd? Er zijn rechters die denken dat ze God zijn, maar dat is niet zo. Er moet een einde komen aan dergelijke excessen”.

Hij gaf ook kritiek op de woonvergoedingen die uitgekeerd wordt aan rechters, ook al werken ze in een regio waar ze zelf een woning bezitten. Hierbij nam hij ook rechter Sérgio Moro op de korrel.

Guilherme Boulos

Guilherme Castro Boulos (36) is een activist, politicus en schrijver. Hij is ook een leider van de sociale beweging MTST (Movimento dos Trabalhadores Sem Teto – dakloze arbeiders). Hij is de zoon van Marcos Boulos, een professor in de geneeskunde. Guilherme heeft een diploma in filosofie, behaald in de universiteit van São Paulo.

Foto: Rovena Rosa - Agência Brasil

#Febraban #GeraldoAlckmin #BraziliëNieuwsOnline #LavaJato #Findes #JairBolsonaro #MarinaSilva #MTST #STJ #MichelTemer #PSOL #Lula #HenriqueMeireles #STF #GuilhermeBoulos #SérgioMoro

1 weergave0 opmerkingen
bottom of page