top of page
  • Observer

Brazilië aanvaardt geen smeergeld meer

BolsoAmazonas

Jair Bolsonaro gebruikte zijn sociale media om in te gaan tegen de verklaringen van de Amerikaanse democratische presidentskandidaat Joe Biden. Deze verdedigde, tijdens het debat met zijn tegenstrever Donald Trump, het zenden van financiële middelen om het Amazonegebied te vrijwaren, en dreigde met economische sancties indien de verwoesting niet ophoudt.

Bolsonaro schreef: “De Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden zei gisteren dat hij ons 20 miljard dollar zou betalen opdat we zouden ophouden met de ‘vernietiging’ van het Amazonegebied, zo niet komen er economische sancties. Wat sommigen nog niet begrijpen, is dat Brazilië veranderde. De huidige president, in tegenstelling tot links, neemt geen steekpenningen meer aan, criminele afbakening van gebieden of ongegronde bedreigingen. ONZE SOEVEREINITEIT IS ONBESPREEKBAAR.”

Vandaag sprak hij tijdens zijn spreekbeurt voor de koepel van Bioversiteit bij de Verenigde Naties over “internationale hebzucht”: “Ik verwerp op een krachtige manier de internationale hebzucht voor ons Amazonegebied. Wij zullen dat gebied verdedigen tegen acties en uitspraken die onze nationale belangen schaden. We zullen nooit aanvaarden dat valse en onverantwoorde informatie als voorwendsel gebruikt wordt om ons oneerlijke internationale regels op te leggen.”

De president zei dat zijn regering zich blijft inzetten voor duurzame ontwikkeling en het soeverein beheer van nationale natuurlijke hulpbronnen: “Ik herinner me dat het verdrag inzake biodiversiteit het soevereine recht erkent van staten om hun eigen natuurlijke hulpbronnen te ontginnen, in overeenstemming met hun milieubeleid, en het is precies dat wat wij van plan zijn om te doen met de enorme bestaande rijkdom van het Braziliaanse grondgebied”.


Corumba

Bolsonaro linkte misdrijven tegen het milieu in het Amazonegebied met “organisaties die banden hebben met NGO’s ter plaatse”, zonder daar verder enig bewijs over te leveren. Hij sprak ook over de vele branden in de Pantanal en zei dat de overheidsinstanties en de strijdkrachten samenwerkten in de strijd tegen de vlammen.

De bijeenkomst van de koepel van Biodiversiteit is een onderdeel van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, met deelname van 22 andere wereldleiders zoals de Duitse Bondskanselier Angela Merkel, en de premiers van het Verenigd Koningrijk en Italië, Boris Johnson en Giuseppe Conte.

In zijn openingstoespraak voor de Verenigde Naties, vorige week, had hij het ook over de branden in het Amazonegebied en de Pantanal, en zei dat “Brazilië erg te lijden heeft onder een brutale desinformatiecampagne”.

Bron

Foto's: Alan Santos - PR / Fotos Públicas - Sílvio de Andrade

#VN #JoeBiden #BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #Amazonegebied #Pantanal

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page