top of page
  • Observer

Braziliaanse ambassadeur in Washington besmet met COVID-19

Forster

De Braziliaanse ambassadeur in Washington, Nestor Forster (foto boven), kreeg gisteren te horen dat hij besmet is met het coronavirus. De diplomaat maakte deel uit van het gevolg van president Bolsonaro gedurende zijn reis naar Florida, van vorige week zaterdag (7) tot dinsdag (10). Hij was ook een van de genodigden die aan dezelfde tafel mocht aanzitten, samen met Bolsonaro en Donald Trump, voor het diner dat aangeboden werd in het resort Mar-A-Lago.

Hiermee loopt het aantal besmettingen binnen dat gevolg op tot vier. De eerste die positief testte, was Fábio Wajngarten, secretaris voor communicatie. Karina Kufa, advocate van Bolsonaro, sterk betrokken in de oprichting van Aliança Pelo Brasil, de nieuwe partij van Bolsonaro, testte eveneens positief en verblijft momenteel geïsoleerd in een hotelkamer in Brasília. Tenslotte kreeg ook senator Nelsinho Trad (PSD) te horen dat hij besmet is.

Naast Trad maakten drie andere parlementairen deel uit van het gevolg, waaronder Eduardo Bolsonaro, zoon van de president. Allemaal lieten ze weten dat ze negatief testten. Trad circuleerde vorige woensdag nog de ganse dag in het parlement en had er ontmoetingen met diverse volksvertegenwoordigers en senatoren in een sessie waar diverse veto’s van de president geanalyseerd werden. Daarnaast woonde hij een vergadering bij over het coronavirus met Kamervoorzitter Rodrigo Maia, Senaatsvoorzitter Davi Alcolumbre, de ministers Paulo Guedes (Economie) en Luiz Henrique Mandetta (Volksgezondheid), naast de president van de Centrale Bank, Roberto Campos Neto. Enkel van de parlementairen lieten zich reeds testen en wachten het resultaat af.

President Bolsonaro testte negatief, maar zal in de eerstvolgende dagen een nieuwe test ondergaan. Tot zolang blijft hij geïsoleerd. Die quarantaine loopt tot in het begin van volgende week, dit om de termijn van zeven dagen na het laatste contact met een geïnfecteerde vol te maken. Bolsonaro ontmoette Wajngarten voor het laatst vorige woensdag (11).

Alle andere leden van het gevolg zullen opnieuw getest worden om zekerheid te krijgen. Een meerderheid van hen deelden dezelfde vlucht die Wajngarten terug bracht naar Brazilië, maar voorlopig testte nog niemand positief. De president verbleef in een aparte ruimte in dat vliegtuig, zonder directe contacten met Wajngarten.

Bron

Foto: Alan Santos - PR

#Florida #MarALago #BraziliëNieuwsOnline #AliançaPeloBrasil #NestorForster #DonaldTrump #JairBolsonaro #NelsinhoTrad #FabioWajngarten #Coronavirus #KarinaKufa #COVID19

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page