top of page
  • Observer

Braziliaanse televisie

Miss-BumBum

Wie overweegt om zijn of haar toekomst in Brazilië te zoeken, en er van houdt om in de vrije uren languit te zakken in een gemakkelijke zetel of sofa om te genieten van een of ander leuk en kwalitatief televisieprogramma, verzekert zich best op voorhand van de mogelijkheid om snel te kunnen switchen naar een alternatief als Netflix. De Braziliaanse openbare zenders mikken voornamelijk op kijkdichtheid, op zich niet ongewoon maar in Brazilië heiligt dat doel alle middelen. Met alle middelen bedoelen we werkelijk ALLE middelen. Dit geldt zowel voor de media gigant O Globo als voor de concurrenten: Bandeirantes, Rede TV, SBT, Record en nog een lange lijst regionale stations, meestal gelinkt aan een van de voornoemde zenders.

De overheid heeft er alles aan gedaan opdat de bevolking toegang heeft tot deze openbare stations, inclusief met het verstrekken van een gratis antenne om de nieuwe digitale technologie te kunnen ontvangen.Talentloze kinderen uit de sertão van Bahia of Ceará worden naar São Paulo gesleurd, krijgen een schoonheidskuur, een set nieuwe kledij en mogen daarna hun kunstje komen opvoeren voor de aanwezige “plateia” (publiek) in de studio waarbij ze meestal plots tegenover hun idool komen te staan, een of andere sertanejo figuur. Uiteraard vergezeld door de nodige huilpartijen.

Hieronder een video met als titel “Braziliaanse televisie, gezien door buitenlanders”. De video dateert van 2013 maar afgezien van enkele details is de werkelijkheid nog altijd dezelfde als hier getoond wordt. Kijk en breng het nodige begrip op voor de belangrijkheid van een fraaie “bum-bum” (vrij vertaald: kontje-kontje).

Foto's: Miss Bumbum - Divulgação - Wikimedia Commons

#SBT #CidadeAlerta #BrasilUrgente #BraziliëNieuwsOnline #MissBumbum #RodrigoFaro #Record #RedeTV #Bandeirantes #LucianoHuck #OGlobo #JoséLuizDatena

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page