top of page
  • Observer

Brazilianen mogen nog niet naar de EU

CovidTest

Met het tweede hoogste aantal besmettingen in de wereld, en op weg om dezelfde plaats te bekleden wat het aantal doden betreft, blijft Brazilië uitgesloten van de eerste lijst van landen die weer binnen mogen in een van de 27 landen van de Europese Unie.

De Europese Commissie vaardigde een communicatie uit waarin aanbevolen wordt dat de lidlanden de binnengrenzen weer openstellen vanaf 15 juni, en de tijdelijke beperking op niet-essentiële reizen naar de EU verlengen tot 30 juni 2020.

Voor landen buiten het blok zal het openen van de grenzen gradueel gebeuren. De eerste lijst van de nationaliteiten die weer toegang krijgen, geldt vanaf 1 juli, wanneer de grenzen gedeeltelijk terug openen.

Het belangrijkste criterium voor de insluiting van een land is te weten of de regering al dan niet controle heeft over de pandemie, en of de curve van de besmetting nog altijd in stijgende lijn gaat. Vanuit Brussel komen de volgende richtlijnen:

– Het aantal nieuwe geïnfecteerden en het aantal gevallen per 100.000 inwoners;

– De tendens van de nieuwe besmettingen;

– De manier waarop het land de strijd tegen covid-19 aanpakt, in aanmerking genomen de beschikbaarheid over testen, toezicht, identificatie van de contacten, de indamming van de pandemie, behandeling en verslagen.

Brazilië voldoet praktisch aan geen enkele van de gestelde criteria; volgens Europese diplomaten is het onwaarschijnlijk dat Brazilië zal opgenomen worden in de eerste lijst.


DesinfBelemPara

De tendens van de infectie en het gebrek aan een breed antwoord van de Braziliaanse regering vormen de voornaamste obstakels. Ook het lage aantal testen bij de bevolking speelt een grote rol. De gegevens van alle internationale instituten wijzen in dezelfde richting: het aantal infecties groeit nog steeds in het land.

Twee weken geleden opteerde Griekenland voor het openen van zijn grenzen, en net omwille van deze criteria, werden Brazilië en de Verenigde Staten voorlopig uitgesloten van de lijst landen die weer toegang krijgen. Vorig jaar reisden er ongeveer 80.000 Brazilianen naar Griekenland.

Foto boven: Ambtenaren van het Braziliaanse parlement worden getest op covid-19.

Bron

Foto: Fotos Públicas - Roque de Sá - Agência Senado
Ricardo Amanajás - Ag. Pará

#Griekenland #Pará #BraziliëNieuwsOnline #Brussel #Coronavirus #Belém #EU #COVID19

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page