top of page
  • Observer

Cabral gaat naar Mato Grosso do Sul

Cabral-PF

Ex-gouverneur Sergio Cabral (Rio de Janeiro) moet zijn straf gaan uitzitten in een streng bewaakte federale gevangenis in de deelstaat Mato Grosso do Sul, meer bepaald in Campo Grande. Zijn overplaatsing gebeurt in een van de komende dagen maar de datum wordt geheim gehouden om veiligheidsredenen.

Het besluit werd genomen door rechter Marcelo Bretas, op verzoek van federale procureur Sergio Pinel die het gebrek aan voldoende veiligheid in de gevangenis Benfica (RJ) aanhaalde als reden.

De ex-gouverneur ontpopt zich stilaan als een van de grootste schurken van Brazilië (waar men toch al iets gewoon is) en was vrij brutaal in de jongste ondervraging door Marcelo Bretas waarbij hij (Cabral) duidelijk maakte dat hij goed op de hoogte was van de bezigheden van de familie van de rechter (in de juwelenhandel). Die verklaring leidde tot de conclusie dat Cabral een bedreiging uitte t.g.o. de rechter en dat hij in Benfica informatie kon verzamelen die hem niet toekomt.

Cabral zit opgesloten in Benfica sinds november van vorig jaar en liep al drie veroordelingen op die in totaal neerkomen op 72 jaren opsluiting. Naar schatting roofde hij op zijn minst (meer dan) 222 miljoen reais via overfacturatie van allerlei werken in zijn deelstaat en stad. Met het smeergeld leidde hij en zijn echtgenote het leventje van een multimiljonair, inclusief de aankoop van dure juwelen waar vrouwlief mee kon pronken. Cabral’s tentakels gingen nietsontziend te werk, dit ten koste van de burgers van Rio de Janeiro die nu geconfronteerd worden met de financiële problemen van hun overheid en alle schuld doorschuiven naar hun corrupte leiders. Wie zal hen ongelijk geven..

Foto boven: Sergio Cabral wordt afgevoerd na een ondervraging door de onderzoeksrechter, nu nog naar zijn cel in Rio de Janeiro. Zijn overplaatsing naar de federale gevangenis van Campo Grande zal op een andere manier gebeuren.

Foto: Fernando Frazão - Agência Brasil

#BraziliëNieuwsOnline #RiodeJaneiro #SergioCabral

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page