top of page
  • Observer

Caipirinha, vanaf nu “immaterieel erfgoed”

Caipirinha-Bebado

Caipirinha… het drankje zal wel voor eeuwig geassocieerd blijven met Brazilië. De deelstaat Rio de Janeiro publiceerde vandaag in het officiële overheidsblad ‘Diário Oficial do Estado do Rio de Janeiro’ dat de cocktail, op basis van cachaça, uitgeroepen wordt tot “Patrimônio Imaterial” (immaterieel erfgoed), wat dat ook precies betekenen mag. Het besluit werd ondertekend door gouverneur Wilson Witzel. Het voorstel om deze titel toe te kennen aan het bekende drankje, komt van gedeputeerde Paulo Ramos (PDT).

De mix van limoenen, cachaça, ijs en suiker, wordt vanaf nu bestempeld als de “symbolische drank van Brazilië”.

Volgens historicus Luis da Câmara Cascudo vindt het drankje zijn oorsprong in Piracicaba (São Paulo), in de negentiende eeuw. De cocktail zou pas een eeuw later opduiken in Rio de Janeiro.

Het Braziliaanse instituut van cachaça zegt dat de drank uitgevonden werd in de 20ste eeuw, meer bepaald in 1918, eveneens in het binnenland van de staat São Paulo. De verspreiding doorheen het ganse land zou begonnen zijn in de week van de moderne kunst (Semana de Arte Moderna), in 1922, dit omwille van de populariteit die het drankje won bij de deelnemende artiesten.

Bron

Foto: YouTube

#SãoPaulo #BraziliëNieuwsOnline #Caipirinha #Piracicaba #LuisdaCâmaraCascudo #WilsonWitzel #PauloRamos #RiodeJaneiro

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page