top of page
  • Observer

Campagne Bolsonaro wil meer inhakken op corruptie onder Lula

BolsoNR

De Braziliaanse kranten staan, uiteraard, bol van de commentaren op het eerste debat tussen de presidentskandidaten. De campagneleiding van Bolsonaro benadrukt het bekgevecht met Lula over de corruptie in zijn regering en is van plan deze strategie te behouden in mogelijke toekomstige confrontaties.

Het was natuurlijk evident dat Bolsonaro zich zou toespitsen op de corruptie onder de PT-regeringen, maar Lula ontweek een direct antwoord, gaf de indruk dat hij hij wilde vluchten van de vraag en veroorzaakte hiermee een stijging van de afwijzing tegen zijn persoon.

Bolsonaro vroeg aan de ex-president, zijn belangrijkste rivaal in de verkiezingswedloop, of de PT-leider terug naar de macht wilde om de corruptie bij het staatsbedrijf Petrobras verder te zetten. Lula antwoordde toen dat “onwaarheden niet de moeite lonen op de TV”, net zoals het “citeren van onjuiste cijfers”, en beperkte zich verder tot een opsomming van de anti-corruptie maatregelen, ontstaan onder zijn regering, waaronder de schepping van het “Portal da Transparência” en de wet “Lei de Acesso à Informação”.

In zijn repliek citeerde Bolsonaro de biecht van Antonio Palocci, ex-minister van Lula en Dilma, om te bevestigen dat hun regeringen gebaseerd waren op “basis van diefstal”. De campagneploeg van Lula beoordeelde de reactie van Lula als negatief.

Waar de huidige president scoorde door Lula te confronteren met corruptie, gleed hij uit door tegenkandidaat Simone Tebet en journaliste Vera Magalhaes aan te vallen. Hij zei dat zij een schande waren. Naast zijn macho gedrag, wat zeker niet bijdroeg om de vrouwelijke kiezers over de streep te halen, lokte hij hiermee forse reacties uit van zijn tegenstrevers.

Nauwe geallieerden van Bolsonaro vinden dan ook dat hij beter wegblijft van debatten voor de eerste kiesronde, en zijn aanwezigheid voortaan beperkt tot confrontaties voor de tweede ronde.

Foto: Bolsonaro antwoordt op de vraag waar hij de middelen vandaan zal halen om de steunuitkeringen uit te betalen in de toekomst: “Door niet te stelen!”

Bron

Foto: Twitter

#VeraMagalhaes #AntonioPalocci #JairBolsonaro #SimoneTebet #Lula #BRNieuws

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page