top of page
  • Observer

Carlos betrokken in de zaak Marielle Franco?

Carlos-Jair

Columnist en medewerker van Radio CBN Kennedy Alencar meldt op zijn weblog dat de politie van Rio de Janeiro rekening houdt met de thesis dat Carlos Bolsonaro (PSC) mogelijk betrokken is in de zaak Marielle Franco (PSOL), het gemeenteraadslid en politieke tegenstander van Carlos dat op 14 maart van vorig jaar vermoord werd, samen met haar chauffeur Anderson Gomes.

Volgens deze lijn in het onderzoek zou Carlos Bolsonaro een nauwe relatie onderhouden hebben met Ronnie Lessa, een man die bekendstaat als een professionele moordenaar die de schoten op Marielle en Anderson zou afgevuurd hebben. Lessa en zijn kompaan Élcio de Queiroz werden in maart van dit jaar aangehouden.

Carlos Bolsonaro en Marielle Franco raakten met elkaar in de clinch in de gemeenteraad van Rio de Janeiro. Er zijn verslagen bekend over Carlos die weigerde om samen in de lift te stappen met Marielle. Het klimaat tussen beide gemeenteraadsleden was bepaald vijandig. De politie is voorzichtig in het volgen van deze thesis, maar ze maakt wel deel uit van het onderzoek in een zaak die nu al meer dan 616 dagen aansleept zonder dat er een opheldering in zicht is.

Een andere hypothese in het onderzoek betreft ex-gemeenteraadslid en ex-raadgever bij het Rekenhof van Rio de Janeiro, Domingos Brazão, die mogelijk de opdrachtgever zou kunnen zijn van deze laffe aanslag.

Bron

Foto: Fabio Rodrigues Pozzebom - Agência Brasil

#RonnieLessa #ÉlciodeQueiroz #CarlosBolsonaro #BraziliëNieuwsOnline #DomingosBrazão #PSC #MarielleFranco #PSOL #AndersonGomes

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page