top of page
  • Observer

Celso de Mello boos op Bolsonaro

C-D-Mello

Minister Celso de Mello, het oudste lid van de 11 ministers van het ‘Supremo Tribunal Federal’ (STF), verklaarde dat het duidelijk is dat de vrijpostigheid van president Jair Bolsonaro voor de hand liggend is, dit na een video die gisteren bij Twitter verscheen (gepubliceerd door zoon Carlos) waarin de president voorgesteld wordt als een leeuw, omcirkeld en bedreigd door hyena’s die verschillende identiteiten worden toegekend zoals het STF, zijn eigen partij (PSL), allerlei media outlets, de feministische beweging, de Nato, OAB (orde van advocaten), MBL, Greenpeace, de wet Rouanet (die financiële hulp mogelijk maakt voor culturele projecten), CUT (vakbond) en de oppositiepartijen PT, PSDB en PCdoB. De video werd later verwijderd van het account van de president.

De minister verklaarde dat de vergelijking van het STF met de hyena’s een grofheid was die verkeerdelijk insinueert dat het hoogste gerechtshof een tegenstander is van de president.

“Het publiceren van deze video door de president van de republiek op zijn persoonlijk Twitter account, bewijst een presidentiële vrijpostigheid die geen limieten kent in de houding die een staatsleider moet aannemen in de uitoefening van zijn hogere functies”, zo schrijft de minister in een nota. En verder: “Bolsonaro is niet vertrouwd met de scheiding van de machten en heeft blijkbaar schrik van een onafhankelijke gerechtelijke macht, een macht die er zich bewust van is dat niemand, zelfs niet de president van de republiek, boven de wet staat”.

De Mello besloot met te stellen dat Bolsonaro geen ‘presidentiële monarchie’ vormt, en dat Brazilië geen wildernis is.

Bron (waar de video in kwestie nog te zien is)

Foto: Carlos Moura - STF

#MBL #PSL #BraziliëNieuwsOnline #Twitter #JairBolsonaro #OAB #CelsodeMello #PT #PCdoB #CUT #LeiRouanet #STF #PSDB

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page