top of page
  • Observer

Chico, de senator “cuecão”

ChicoCueca

Het geld dat ontdekt werd tussen de billen van senator Chico Rodrigues (foto) kan niet alleen de carrière van de parlementair vernietigen, maar brengt ook de herverkiezing van Senaatsvoorzitter Davi Alcolumbre in het gedrang. Rodrigues, die reeds de bijnaam “cuecão” (grote onderbroek) opgekleefd krijgt, is een van de belangrijkste verdedigers van het project dat de grondwet zodanig moet aanpassen dat een herverkiezing mogelijk maakt. De wet verbiedt immers dat dezelfde persoon herkozen wordt in dezelfde ambtstermijn.

Chico Rodrigues (69) werd opgezadeld met de “mission impossible” om de regering en de centrumpartijen ervan te overtuigen de herverkiezing van Rodrigo Maia (Kamer) en Davi Alcolumbre (Senaat) te steunen. De senator was als het ware de boodschappenjongen van Alcolumbre, in diens pogingen om zijn doel te bereiken. Chico, vice-leider van de regering in de Senaat, had hierover regelmatig ontmoetingen en gesprekken met zijn collega-parlementairen. Na het nieuws van de inval van de federale politie in de woning van de senator, met de nu gekende gevolgen, werd een algemene stilte afgekondigd bij de kliek rondom Alcolumbre. DEM, de partij van de senator, liet weten dat ze de resultaten van het onderzoek afwachten om de senator uit de partij te zetten.

Rodrigues werd inmiddels voor drie maanden op non-actief gesteld door minister Luis Roberto Barroso van het hooggerechtshof STF (die het onderzoek beval). Hij werd eveneens vervangen als vice-leider van de regering in de Senaat.

De operatie Desvid-19 onderzoekt de fondsen die ontvangen werden door het Secretariaat van Gezondheid in de deelstaat Roirama. Er zijn tekenen die erop wijzen dat er miljoenen werden weggesluisd van de wetswijzigingen die geld ter beschikking stelden in de strijd tegen covid-19. In het totaal zou het gaan om R$ 20 miljoen.

De (onfrisse) details

In de woning van de senator werd een bedrag van R$ 100.000 aangetroffen in cash geld. De federale politie gaf details vrij over het onderbroekenverhaal dat ook gefilmd werd, maar die beelden werden niet vrijgegeven. In de brandkoffer van Rodrigues werd respectievelijk R$ 10.000 en US$ 6.000 gevonden. De senator vroeg daarop om naar het toilet te mogen gaan. De politiechef gaf toe maar zei dat hij meeging. Op dat moment zag hij dat de bermuda, type pyjama, van Rodrigues uitpuilde in rechthoekige vormen. Bij nader onderzoek bleek het om een bedrag te gaan van R$ 15.000, briefjes van 100 en 200 (de nieuwe bankbriefjes). Bij verder aandringen kwamen er nog meer stapels geld tevoorschijn, eerst R$ 17.900 en tenslotte nog eens R$ 250. Het vermoeden van de politie bestaat erin dat de senator snel het geld verstopte toen de politie zijn kamer verliet om verder te zoeken in de kamer van zijn zoon. In het totaal leverde de onderbroek R$ 33.150 op.

Bron

Foto: Agência Senado

#DEM #DaviAlcolumbre #RodrigoMaia #ChicoRodrigues #STF #LuisRobertoBarroso #BRNieuws

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page