top of page
  • Observer

Chinese ambassadeur: Eduardo besmet met hersenvirus

EduardoBolsonaro

Yang Wanming, de Chinese ambassadeur in Brazilië, gebruikte de sociale media om een verontschuldiging te eisen van volksvertegenwoordiger Eduardo Bolsonaro (PSL), zoon van de president. Deze laatste publiceerde eerder een bericht waarin hij de schuld voor de pandemie van het coronavirus in de schoenen schuift van China.

Eduardo twitterde, een bericht van een andere gebruiker kopiërend: “De schuld voor de pandemie van het coronavirus heeft een voornaam en achternaam, met name de Chinese communistische partij. Wie de nucleaire ramp van Tsjernobyl meemaakte, zal begrijpen wat er gebeurde. Vervang de nucleaire eenheid door het coronavirus, en de dictatuur van de Sovjet-Unie door die van China. Nog maar eens probeert een dictatuur iets bijzonder ernstig te verbergen om geen gezichtsverlies te lijden, maar dat wel veel levens had kunnen redden. China is de enige schuldige, de oplossing ligt in vrijheid”, zo schreef hij.

Eduardo is voorzitter van de commissie van Buitenlandse Zaken en Landsverdediging in de Kamer en heeft, als dusdanig, een invloed op de Braziliaanse buitenlandse politiek. Hij is ook een zelfverklaarde aanhanger van de Amerikaanse president Donald Trump die het ook al had over het “Chinese virus”, verwijzend naar Covid-19: “Dat is geen racisme, het virus komt uit China”, zo bevestigde Trump al eerder. Volgens Trump komt de pandemie er net op het moment dat de groei van de Chinese economie vertraagde.

Via het officiële Twitter account van de Chinese ambassade verscheen het volgende antwoord: “De woorden van Eduardo Bolsonaro zijn buitengewoon onverantwoord en klinken bekend in de oren. Ze werden gekopieerd van zijn dierbare vrienden. Waarschijnlijk werd hij, na zijn terugkeer uit Miami, besmet door een mentaal virus dat ook de vriendschap tussen onze volkeren infecteert”. En verder, rechtstreeks aan zijn adres: “Helaas ben je iemand zonder enige internationale visie of gezond verstand, en ken je noch China, noch de rest van de wereld. Wij raden je aan om je niet te haasten om de Amerikaanse woordvoerder in Brazilië te willen zijn, op het gevaar af dat je gaat struikelen”.

Kamervoorzitter Rodrigo Maia bood zijn verontschuldigingen aan, aan China en aan de Chinese ambassadeur, in naam van de ganse Kamer van volksvertegenwoordigers, voor de “ondoordachte woorden” van Eduardo Bolsonaro.

Het is ver gekomen.

Bron

Foto: Marcelo Camargo - Agência Brasil

#SovjetUnie #Tsjernobyl #BraziliëNieuwsOnline #China #DonaldTrump #Coronavirus #EduardoBolsonaro #Miami #COVID19 #RodrigoMaia #YangWanming

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page