top of page
  • Observer

Chomsky over Lula

Noam-Chomsky

De bekende taalkundige Noam Chomsky (89), een linkse mondiale referentie, stond een interview toe aan de journaliste Patricia Campos Mello, van de krant Folha de São Paulo. Hij zegt in het vraaggesprek dat de opsluiting van Luiz Inácio Lula de Silva een onrecht is, een wraak van de heersende klasse die niet akkoord gaat met de hervormingen die de ex-president doorvoerde.

Chomsky bevestigde evenwel ook dat links Brazilië en de arbeiderspartij PT een diepgaand proces van zelfkritiek zouden moeten doorlopen, dit om een goed begrip te krijgen waarom sommigen onder hen toegaven aan corruptie, ook waarom hun progressieve regeringen de kans verloren om de economie van het land te diversificeren tijdens de periode waarin de commodities hoog scheerden.

Over de opsluiting van Lula: “De zware straf, naast de weigering tot een habeas corpus, gaat veel verder dan de misdaad die aan hem toegeschreven wordt, en mag beschouwd worden als een algemene aanval van de gepriviligieerde klasses tegen alles wat de regering Lula realiseerde”.

Lees het volledige interview hier.

Foto: Wikimedia Commons

#BraziliëNieuwsOnline #Lula #NoamChomsky

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page